Zăpadă de 10 centimetri în Munții Făgăraș

A nins în noaptea de miercuri spre joi la munte. În Făgăraș, stratul de zăpadă ajunge în unele locuri la 10 centimetri.

Potrivit Salvamont Argeș, în Munții Făgăraș, la altitudini de peste 1.500 de metri a nins. Stratul de zăpadă la Cota 2000 măsoară 10 centimetri, vântul suflă cu putere, iar vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Salvamontiștii nu recomandă în această perioadă parcurgerea traseelor turistice la altitudini de peste 1.500 de metri fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc.

Drumarii au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii pe Transfăgărășan atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel.

„Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă”, a transmis DRDP Brașov.

Scris de: Călin Pop

Video: Facebook/Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine