Două noi trasee montane pentru cicliști, inaugurate la Buscat Resort Băișoara. 170 de concurenți, înscriși la MTB Odyssey Apuseni Race 2021

Două noi trasee montane pentru cicliști, de 50 și 25 de kilometri, vor fi inaugurate în weekend la Buscat Resort Băișoara în cadrul primei ediții a MTB Odyssey Apuseni Race 2021.

Cele două noi trasee vor fi inaugurate în 2 octombrie, când va avea loc prima ediție a MTB Odyssey Apuseni Race 2021, concurs la care s-au înscris circa 170 de participanți.

Potrivit organizatorilor, 67% din aceștia vor concura la proba de distanță scurtă de 25 de kilometri, în timp ce 33% participă la proba de distanță medie de 50 kilometri.

„Doar 12% din participanții înscriși sunt cicliste, fapt care oglindește situația ciclismului montan feminin în România”, arată organizatorii.

Cele două noi tasee sunt pe de o parte atractive pentru avansați, pe de altă parte accesibile pentru amatorii de MTB. Traseul de 25 de kilometri are o diferență pozitivă de nivel de 800 de metri, iar cel de 50 de kilometri, un traseu mai dificil, are o diferență pozitivă de nivel de 2.176 de metri.

Organizatorii au postat pe Facebook o filmare de pe traseul de 50 de kilometri ce trece prin peisaje superbe din Transilvania:

Copiii și adulții susținători ai concurenților sunt invitați, după startul probelor, să ia parte la diverse activități, printre care se regăsesc o drumeție spre Pietrele Mărunte, ateliere MTB cu bicicleta proprie, ture de ciclism montan cu e-bike-ul sau o urcare pe Vârful Buscat.

Programul ediției MTB Odyssey Apuseni Race 2021:

8.30 – ședința tehnică traseu M

9.00 – Start proba MTB 50 km

9.30 – ședință tehnică traseu S

10.00 – Start proba MTB 25 km

14.30/15.00 – Gulyas Party la Cabana Buscat Cota 1600 m

17.00 – Festivitatea de premiere.

MTB Odyssey Apuseni Race se află la prima ediție și este organizat de Clubul Sportiv Alpin Universitar în parteneriat cu Asociația TMF, având susținerea sponsorului principal Telenav Europe și girul Federației Române de Ciclism. 

Scris de: Călin Pop

Foto și video: Facebook/MTB Odyssey