287 de persoane, salvate de salvamontiști în luna octombrie

287 de persoane au fost salvate de salvamontiști în luna octombrie. Aceștia au avut 185 de intervenții de salvare și de acordare a primului ajutor medical.

Potrivit Salvamont România, luna octombrie este una de tranziție spre sezonul de iarnă și atrage un număr foarte mare de turiști pe munte.

În această perioadă, salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 185 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 287 de persoane. Dintre acestea, 58 persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, două persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar trei persoane au decedat pe munte.

Din numărul total de intervenții, 165 au avut loc în zona montană.

Prin Dispeceratul Național Salvamont au fost primite direct 124 de apeluri prin care anunțau accidente montane și 37 apeluri care anunțau incendii în zona montană și submontană. Restul apelurilor de urgență au fost primite și preluate direct de către salvamontiști prin Serviciul Unic de Urgență 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor salvamont.

De asemenea, în cursul lunii octombrie s-au primit 1.082 de apeluri prin care solicitau informații despre zona montană.

Potrivit Salvamont România, zilnic, un număr de 400-500 de salvamontiști s-au aflat la datorie în zonele montane cu afluență turistică mare, în punctele medicale și de intervenție din circa 90 de posturi și baze salvamont.

„Chiar dacă până le debutul sezonului de schi, cazuistica va fi mai restrânsă, serviciile Salvamont vor continua să asigure efective de salvatori montani dimensionate adecvat, astfel încât să se reușească intervenția cu operativitate în situația producerii de accidente”, a transmis Salvamont România.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *