Două noi trasee turistice, amenajate în zona Mărișel, județul Cluj

Două noi trasee turistice, unul marcat cu galben și unul cu roșu, au fost amenajate în zona Mărișel din județul Cluj. În acest an, în județ au fost omologate 23 de trasee turistice.

Primul traseu, marcat cu punct galben, pornește din zona bisericii și coboară pe o cărare ce bucură turiștii cu peisaje pitorești și puncte de belvedere spectaculoase asupra Văii Leșului și ajunge, prin pădure, până în zona Trei Pâraie, o confluență unde au fost amenajate trei mori de apă și locuri de popas.

Al doilea traseu, unul dus-întors, marcat cu punct roșu dublu, este unul spectaculos și urmează defileul Someșului Cald, de la Rusești (cătun în amonte de coada lacului Tarnița) până la fosta moară din defileu, în zona numită Dâlboacă.

Pe acest traseu, unde apele Someșului Cald au săpat marmite și se prăvălesc tumultos în câteva șiruri de cascade, Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo a amenajat cărarea cu cabluri metalice, pentru a reduce orice risc de alunecare.

Cele două trasee sunt ușor de parcurs și necesită doar echipamentul minim recomandat în orice drumeție montană: bocanci, haine de ploaie, haine mai groase, telefon încărcat și o folie de supraviețuire.

Traseele au primit omologarea din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Lucrările au fost făcute de salvamontiștii clujeni, cu sprijinul Consiliului Județean și al autorităților din Mărișel.

De asemenea, Salvamont a montat și în zona Lacului Tarnița câteva panouri cu harta tuturor traseelor, cu informațiile legate de acestea, dar și cu recomandările pentru parcurgea lor în siguranță.

În acest an, în județul Cluj au fost omologate 23 de trasee turistice.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Consiliul Județean Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *