E iarnă la munte. Turiste cu pantofi de vară, ajutate de salvamontiști pe traseul Babele-Crucea Eroilor

Salvamontiștii din Prahova atrag atenția că în zonele de munte este încă iarnă și zăpadă. În doar 3 ore, salvamontiștii au ajutat două femei care purtau pantofi de vară pe trasee montane.

Salvamontiștii spun că iarna nu a trecut în zonele montane și că un traseu relativ ușor pentru cei antrenați și bine echipați poate să pună mari probleme „celor care nu prea au legătură cu muntele…”.

În doar trei ore, salvatorii montani din Bușteni și Prahova au intervenit în două cazuri aproape identice.

Pe traseul Babele – Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a rămas desculță in zăpada care pe alocuri depășește un metru grosime.

„Pentru că a venit echipată cu ghetuțe de stradă pur si simplu i-a căzut talpa. A mers în ciorapi, până i-au înghețat picioarele și, când nu a mai putut, a sunat după ajutor”, spun salvatorii.

După numai câteva minute de la primul caz, o altă femeie de 46 de ani a suferit o epuizare fizică pe acelasi traseu. Aceasta intenționa să ajungă la Cruce cu fiul ei, dar erau încălțați cu pantofi sport de vară.

„Din fericire ambele cazuri s-au terminat cu bine si noi sperăm ca victimele au învățat ceva din aceste… <întâmplări>”, spun salvamontiștii.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Salvamont Bușteni

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine