Cascada Bigăr, încă spectaculoasă. În timp, pragul stâncos care s-a prăbușit se va reface

Cascada Bigăr este încă spectaculoasă și își așteaptă admiratorii, susțin specialiștii de la Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița.

 

 

„Chiar dacă a pierdut puțin din frumusețea pentru care i-a mers vestea peste mări și țări, cascada Bigăr încă este spectaculoasă. Șiroaiele de apă se prăvălesc zgomotos în râul Miniș, amintindu-ne cât de mici suntem în fața Naturii”, spun specialiștii Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița.

Conform acestora, cascada Bigăr nu a pierit, ci doar și-a schimbat, un pic, înfățișarea.

Specialiștii susțin că, în zeci de ani, apa bogată în calcar va reconstrui pragul stâncos care s-a prăbușit, iar alte generații vor admira ciuperca acoperită de mușchi.

„Până atunci, viața merge inainte. Natura își urmează cursul. Iar cascada Bigăr își așteaptă admiratorii, promițându-le amintiri frumoase și o sesiune foto de neuitat”, au transmis administratorii parcului.

Un perete al cascadei Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, cu o înălțime de aproximativ 4 metri, s-a surpat anul trecut, din cauze naturale.

Anterior,  cascada Bigăr a ajuns unul dintre cele mai căutate atracții turistice. Cascada a fost mai puțin cunoscută publicului larg până în 2013, când o fotografie a ei a ajuns pe „The World Geography”.

În plus, într-unul din topurile realizate pe acest site, cascada Bigăr fost desemnată cea mai frumoasă din lume. Ulterior, jurnaliştii de la Huffington Post au publicat un articol în care se spunea despre cascadă că este „un loc magic, desprins parcă din basme”.

Scris de: Călin Pop

Video: Facebook/Romsilva – Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.