Traseul Cascada Duruitoarea-Vârful Toaca se redeschide sâmbătă

Salvamontiștii din Neamț au făcut în această perioadă lucrări la traseul Cascada Duruitoarea – Piciorul Schiop – Cabana Dochia -Vf. Toaca, astfel încât acesta va fi redeschis pentru turiști sâmbătă, 14 mai.

„Așa cum am promis, în primăvara aceasta începem lucrările de amenajări tehnice pentru ca traseul Cascada Duruitoarea – Piciorul Schiop – Cabana Dochia -Vf. Toaca să poata fi parcurs odată cu începerea sezonului de vară”, au anunțat recent salvatorii montani din Neamț.

Conform acestora, vara trecută, câteva porțiuni dificile ale rutei turistice parcurse în fiecare an de câteva zeci de mii de turiști au fost afectate de calamități si au fost închise circulației turistice.

„Nu sunt lucrări ample fiindcă nu avem nici capacitatea tehnică, nici umană, și nu ăsta este rolul nostru în munte, dar până la implementarea unor proiecte de investiții ulterioare ale Consiliului Județean Neamț pentru care s-a primit aprobare și finanțare, încercăm să înlăturăm toate pericolele iminente, arbori, fragmante mari de rocă”, mai arată salvamontiștii.

Aceștia au montat și elemente de siguranță care pot fi folosite de turiști ca să traverseze zonele mai dificile.

„Începând de mâine se poate parcurge traseul ce leagă Cascada Duruitoarea de Cabana Dochia și Vf. Toaca. Vă recomandăm să parcurgeți traeeul pe urcare (cruce roșie) cu întoarcere pe banda roșie (Dochia -Vf. Toaca – Cab. Fântânele – Durău), să plecați din timp ca să nu fiți surprinși de căderea nopții, sa fiți bine echipați și să luați în considerație că traseul respectiv parcurs într-o zi necesită în medie 9 ore și peste 2000 m diferențe de nivel pe urcare și coborare”, a anunțat vineri Salvamont Neamț.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Salvamont Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.