Idei de afaceri în turism: Cum să faci profit de sute de mii de euro pe sezon

Automatizarea parcării în stațiunile turistice este una dintre soluțiile pentru reducerea costurilor de funcționare și mentenanță. Pe lângă beneficiile pentru turiști, investițiile se recuperează rapid și aduc profituri de câteva sute de mii de euro pe sezon.

Una dintre afacerile care promit maximum de profitabilitate cu minimum de bătăi de cap este, potrivit specialiștilor în domeniu, amenajarea unei parcări automate. În condițiile în care traficul devine de la an la an mai sufocant, situație regăsită din marile orașe până în stațiunile turistice de pe vârfurile munților sau de la malul mării, găsirea unui loc de parcare e o adevărată aventură.

Un sistem automat de parcare, cum este Parkomatic de la KADRA rezolvă situația și aduce mai multe tipuri de beneficii:

-reprezintă o afacere profitabilă, care permite recuperarea investiției inițiale în 3 până la 6 luni;

-are costuri optime de funcționare și mentenanță. Tot procesul fiind automatizat nu este necesară prezența unui operator care să încaseze taxa de parcare;

-procesul de colectare a taxelor de parcare devine mai rapid și mai eficient;

-se reduce poluarea;

-crește gradul de satisfacție al șoferilor, care nu mai sunt nevoiți să consume inutil benzină căutând zeci de minute un loc liber de parcare.

Compania are soluții pentru orice buget și pentru orice tip de parcare.

Avem cel mai bun raport între calitate și preț, astfel că investiția, indiferent de dimensiunea ei, se va amortiza în doar câteva luni. Un sistem de parcare este eficient dacă investitorul își recuperează banii în 3-6 luni. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv este nevoie de o bună administrare a parcării, iar acest lucru se poate realiza foarte ușor atunci când sistematizarea este asigurată de KADRA. Nu avem doar o echipă senzațională de ingineri care oferă consiliere, ci și un grup de zeci de tehnicieni ce reușesc sa răspundă oricărei provocări. Cu aceste ingrediente am reușit sa devenim singurul furnizor din România care se poate lăuda ca are funcționale toate cele peste 100 de sisteme de parcare livrate de-a lungul timpului”, spune Octavian Fanea, CEO-ul companiei.

Sitemele automate de parcare devin funcționale în 4 săptămâni, iar compania asigură un training atât de eficient încât angajații devin specialiști.

Conform reprezentanților companiei, sistemele automate de parcare Parkomatic de la KADRA utilizează eficient suprafața destinată parcării. Sistemele sunt prevăzute cu terminale de intrare-ieșire prevăzute cu cititoare de carduri, cu bariere automate și case automate de plată care încasează monede, bancnote, oferă rest în monede și în bancnote. De asemenea, se permite plata cu card bancar și card contactless și/sau plata cu smartphone cu NFC.

Cât de profitabil este un sistem automat de parcare? „Depinde foarte mult de numărul de locuri de parcare, de prețul practicat și de cât de mare este traficul în acea parcare. Ce pot să spun sigur este că avem parteneri cărora le-am furnizat sisteme automate de parcare cu ajutorul cărora au încasări garantate de peste 100.000 de euro. Cele mai profitabile parcări sunt cele din zone turistice importante, unde se pot câștiga câteva sute de mii de euro intr-un sezon”, mai spune Octavian Fanea.

 

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine