Alin Ușeriu, la pas pe Via Transilvanica

Președintele Tășuleasa Social Alin Ușeriu a pornit la pas pe Via Transilvanica, traseul de 1.400 de kilometri care străbate România din nord până în sud, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin.

Alin Ușeriu a pornit duminică de la Putna, de la mânăstire. Și-a pus ștampila în Carnetul Drumețului, s-a fotografiat cu prima bornă, a primit binecuvântarea și a pornit la drum, la pas.

„Sunt nespus de bucuros de ce mă așteaptă si nu mă leg neapărat să postez ceva zilnic. Dar îmi doresc să vă povestesc câte ceva și să vă motivez și pe voi să mergeți pe cărare. Ieri la intrarea în muzeul mănăstirii, când m-a văzut cu rucsacul în spate cel de acolo, m-a întrebat dacă sunt pe Via Transilvanica. <Atunci nu-i nevoie să plătiți!>”, a povestit pe Facebook Alin Ușeriu.

În următoarele două luni de zile, acesta va fi drumeț pe Via Transilvanica, traseu pe care vrea să îl parcurgă până în octombrie.

El și-a dorit astfel „să aibă experiența Via Transilvanica adevărată”, potrivit reprezentanților asociației Tășuleasa Social.

„Poate că toți drumeții pe care Alin i-a întâlnit în campusul nostru i-au făcut poftă de drum sau poate că dorința vine din interior (sau poate câte puțin din fiecare și mai mult de atât), dar chiar dacă Alin a străbătut toate porțiunile de pe Via Transilvanica, mereu în căutarea celui mai bun traseu, în prospecții sau în situații de criză, și-a dorit ca până în data de 8 octombrie, să aibă experiența Via Transilvanica adevărată”, se arată pe pagina de Facebook a organizației.

Conform acesteia, Alin Ușeriu este inventatorul și inițiatorul Via Transilvanica și omul cel mai implicat în tot ce a însemnat realizarea celor 1.400 de km de traseu.

Echipa Via Transilvanica a finalizat recent și ultimii kilometri ai traseului, cei din județul Alba. Tronsonul va fi inaugurat oficial în 8 octombrie, când la Alba Iulia va fi sărbătorită Via Transilvanica Day – The Grand Opening.

Și Tibi Ușeriu va „încerca” Via Transilvanica. În 12 septembrie, celebrul ultramaratonist și-a propus să pornească în alergare, împreună cu un grup.

„Alin s-a pornit la drum pentru a găsi experiența autentică a drumului. Eu mai aștept puțin și mă pregătesc ca din 12 septembrie, să parcurg cei 1.400 de km în alergare. Va fi probabil cea mai mare (și la propriu și la figurat) provocare a mea, dar și cea mai faină. Nu voi fi singur, voi împărți această experiență cu un grup fain de alergători”, a scris Tibi Ușeriu pe rețeaua de socializare.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Tasuleasa Social

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine