High-diving: Popovici și Preda scriu istorie la Fukuoka

Constantin Popovici și Cătălin Preda scriu istorie la Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka, Japonia. Cei doi au obținut joi medaliile de aur și argint în concursul de high-diving.

High-diving: Popovici și Preda scriu istorie la Fukuoka

„Pentru prima dată în istorie, doi sportivi din aceeași țară urcă pe podium la aceeași ediție. Ei sunt români”, scrie, pe Facebook, Agenția Națională pentru Sport.

Constantin Popovici și Cătălin Preda au făcut un concurs memorabil la Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka. Ei au reușit să cucerească medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m).

Constantin Popovici a cucerit medalia de aur cu un total de 472.80 puncte. Cătălin Preda a câștigat medalia de argint cu un total de 438.45 puncte, anunță Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român. Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019).

Constantin și Cătălin sunt medaliați cu aur și argint și la Campionatul European de la Roma, din 2022, în concursul de high-diving. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FRNPM/Andreea Giuclea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine