Transilvania Bike Trails Race, concursul derulat prin curțile bisericilor reformate, și-a desemnat câștigătorii

Ede Molnar și Suzi Hilbert sunt câștigătorii traseului lung la masculin și feminin de la Transilvania Bike Trails Race, probă din Cupa României, desfășurat duminică în Transilvania.

Duminică a avut loc a VIII-a ediție a Transilvania Bike Trails Race (TBT Race), concurs de ciclism Cross Country Marathon și etapă de Cupă a României CNR MTB XCM Et. IV.

Ede Molnar (Dinamo BIkeXpert – Superbet) este purtătorul Halebardei, premiul tematic oferit locului 1 de la Masculin – Traseul lung, personalizat excepțional, în Saschiz, de meșterul local emigrat din Franța, Charlie.

De asemenea, Suzi Hilbert (NoMad Merida CST) este câștigătoarea Bortenului, un accesoriu săsesc purtat pe cap de fetele tinere, confirmate, o tocă înaltă, cilindru, din catifea neagră, scoasă în evidență de panglicile colorate, ce atârnau pe spate până la tivul rochiei, premiul tematic oferit locului 1 de la Feminin – Traseul lung, realizat de Doina Țiței, unul dintre sportivii NoMad și organizator al TBT Race.

Rezultatele complete ale competiției pot fi cosultate aici.

Startul și finish-ul concursului au avut loc în satul Saschiz din județul Mureș.

„Obiectivul acestui concurs a fost acela de a lansa și promova rețeaua de trasee de bicicletă ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara. Evenimentul a avut 3 trasee diferite: lung – 77km, mediu- 42km și scurt – de aprox 24km”, anunță Federația Română de Ciclism.

Traseul a parcurs atât zone special amenajate din rețea, cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi Viscri, Meșendorf, Criț, Cloașterf, Bunești, Saschiz, iar inedit pentru acest concurs a fost faptul că riderii au fost purtați și prin curțile bisericilor fortificate și prin cetatea Saschiz.

Organizatorii TBT Race au fost Clubul Sportiv NoMad Multisport și Fundația Adept Transilvania.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Transilvania Bike Trails Race

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine