Campioana mondială de schi-alpinism Adele Milloz a murit după ce a căzut în Mont Blanc

Campioana mondială de schi-alpinism Adele Milloz, în vârstă de 26 de ani, a murit după ce a căzut în Mont Blanc.

Adele Milloz a câștigat campionatul mondial de schi-alpinism în 2017 și campionatul european în 2018. Ulterior, ea nu a mai practicat acest sport, care presupune escaladarea munților și apoi coborârea lor cu schiurile, pentru a se antrena ca ghid montan.

Potrivit Sky News, cauzele accidentului sunt necunoscute.

Adele Milloz și o însoțitoare de-a ei în vârstă de 30 de ani urcaseră vineri, înainte de incident, pe Aiguille du Peigne, în Franța.

Alți alpiniști care au văzut căzătura au alertat autoritățile.

Ministrul francez al Sportului Amélie Oudéa-Castéra a transmis pe Twitter un omagiu pentru Milloz.

„Profund întristată de moartea campioanei de schi alpinism Adèle Milloz în Mont Blanc, la vârsta de 26 ani. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiei sale, celor dragi și colegilor ei de la Școala Națională de Schi și Alpinism din Chamonix”, a transmis ministrul.

Și Federația Franceză de Alpinism a trimis un mesaj.

„Zâmbetul și buna ei dispoziție ne vor lipsi întotdeauna. Întreaga federație dorește să sprijine familia și pe cei dragi lui Adele”, scrie în mesajul federației franceze.

Schi-alpinismul – în mod uzual denumit pe scurt skimo – este un sport de iarnă în care sportivii concurează în teren acoperit de zăpadă folosind atât tehnici de schi, cât și de alpinism. Cursele impun participanților să schieze în urcare și în coborâre, adesea câștigând până la 1.900 m diferență pozitivă de nivel, pe măsură ce trec printr-o serie de puncte de control, iar sportivul care traversează primul linia de sosire câștigă.

Potrivit Federației Române de Alpinism și Escaladă, unele secțiuni ale traseului necesită, de asemenea, parcurgearea cu schiurile în spate, chiar și folosirea colțarilor sau al altor echipamente de specialitate pentru ascensiuni mai abrupte, pe porțiuni înghețate.

Scris de: Călin Pop

Foto: Sky News

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine