Proiect adoptat în Camera Deputaților: Mașinile Salvamont vor putea folosi girofarul

Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul care corelează prevederile legale, astfel încât autospecialele Salvamont să poată folosi semnalele acustice și sonore în timpul deplasărilor la intervenții.

Proiectul a fost adoptat cu votul a 249 de deputați.

„Prin actul normativ aprobat astăzi, practic, se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare și urgență medicală, coordonate administrativ de către Consiliile județene și locale, iar operațional de Departamentul pentru Situații de Urgență al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziționa, deține și utiliza legal autospeciale de intervenție și ambulanțe – dotate din fabricație și omologate cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă, cu legislația care nominalizează instituțiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situații de urgență”, arată Salvamont România.

Potrivit expunerii de motive care însoțește proiectul, aceste servicii sunt deseori solicitate să intervină în situații de urgență în care deplasarea rapidă a personalului și echipamentului ethnic de intervenție fac diferența între recuperarea și salvarea victtimelor și decesul acestora.

Conform Salvamont România, în acest moment, prin Ministerul de Interne – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, există în derulare un proiect prin serviciile Salvamont vor fi dotate cu ambulanțe pentru transport pacienți cu caracteristici care să le permită intervenția în teren montan.

Până acum, Salvamont România putea deține autospeciale de intervenție, dar nu le putea folosi la urgențe cu semnale acustice și luminoase pornite, din cauza necorelării legislației. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine