Un traseu de 227 de kilometri de piste de biciclete va fi amenajat prin Apuseni

Un traseu cicloturistic de 227 de kilometri de piste va fi amenajat în Munții Apuseni, în județele Bihor, Cluj și Alba.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat miercuri contractul de finanțare pentru traseul cicloturistic ce leagă județele Bihor, Cluj și Alba în zona Munților Apuseni.

Proiectul „VELO Apuseni” presupune amenajarea a 227 de kilometri de piste de biciclete, din care 99,3 km vor fi pe teritoriul județului Bihor, 35,3 km pe teritoriul județului Alba, iar restul de 92,4 km în județul Cluj.

Valoarea contractului de finanțare prin PNRR este de 110 milioane de lei.

Urmează etapa de proiectare, fiecare Consiliu Județean realizând proiectul pe teritoriul județului propriu.

Având în vedere că pe teritoriul județului Bihor pista de biciclete va avea o porțiune de aproape 40 de km pe rambleul liniei de cale ferată dezafectată dintre Băile Felix – Cordău și Sâmbăta – Rogoz, primele demersuri vor fi legate de finalizarea preluării amplasamentului și de realizarea studiilor tehnice. De săptămâna viitoare echipele de proiecte europene ale Consiliului Județean Bihor se vor mobiliza și pentru acest proiect”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În anul 2021 a fost încheiat un acord de parteneriat între Consiliile Județene Bihor, Alba și Cluj pentru dezvoltarea și promovarea turistică a zonei carstice a Munților Apuseni, prin care cele trei părți au convenit să realizeze mai multe obiective de interes comun.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine