Aproape 600 de persoane au fost salvate de pe munte în luna iulie

Aproape 600 de persoane au fost salvate de pe munte, iar alte 15 au murit, potrivit bilanțului Salvamont România pentru luna iulie.

Luna iulie este o lună de vârf a sezonului de vară, fiind caracterizată printr-un număr foarte mare de turiști pe munte. Circa 500 – 550 de salvamontiști s-au aflat zilnic la datorie în zonele montane cu afluență turistică mare, în punctele medicale și de intervenție din circa 90 de posturi și baze salvamont.

Salvamontiștii au avut în iulie 485 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 594 de persoane.

Dintre acestea, 117 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, 27 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar 15 persoane au murit pe munte, fiind predate serviciilor IML.

Din numărul total de intervenții, 419 de intervenții au avut loc în zona montană, 53 persoane s-au prezentat și au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 13 intervenții au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile.

De asemenea, în cursul lunii iulie s-au primit 1.448 apeluri prin care solicitau informații despre zona montană.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine