Pow!

Les Deux Alpes, pow
Les Deux Alpes

Povestea începe pe la 9.00 seara, în frumoasa stațiune Les Deux Alpes din Franța, undeva la sfârșitul lunii martie, când afară a început să ningă abundent.  Ziua care tocmai se încheia fusese dezastruoasă, vânt puternic, multă ceață, o ușoară accidentare… mă rugam ca ziua ce va urma să fie una bună.

A doua zi, 7.30, suna alarma de la telefon pe care o urăsc din tot sufletul, dar nu deschid bine ochii și sunt pe geam. Nu mi-a venit să cred: condițiile erau perfecte, ninsese aproape 70 cm iar ca bonus nu se vedea nici un nor pe cer! Nu trec 20 de minute și sunt pe telescaun, unde, cu atenție am început să-mi aleg liniile preferate. Am ales o vale adâncă ce părea destul de abruptă să nu mă scufund în powderul imens.

Ajuns în vârf scot gadgetul cu muzica preferată, mă pompez și pornesc. Era o porțiune de flat care se rupea brusc în acea vale, pompam în powderul puțin bătătorit pe acea zona pentru a lua speed, fixez un hop, popănesc, trag un shifty pe care am simțit că nu îl mai pun jos, a fost un drop imens dar powderul si-a făcut treaba.

Am continuat printre niște brazi de joasă înălțime câteva pillow-uri care cu greu le am trecut, urmate de un nose dive cu un frontflip fără voia mea, dar nici o problemă, mă simțeam în puf, deja mă gândeam unde să sar din telescaun, dar asta a rămas pe altă dată. Având toată greutatea pe piciorul din spate simțeam că îmi ia foc, abia apucam să-mi curăț ochelarii, o țineam din turn în turn la full speed, puteam să jur că plutesc… a fost una din cele mai bune linii de anul acesta.

Eu sunt un mare fan al snowpark-urilor, dar vă spun sincer că zilele de powder nu se compară cu un slide pe o țeavă sau un trei pe ceva kicker… Pur si simplu satisfacția este la alt nivel când ajungi la baza muntelui în siguranță și te uiți la linia pe care tocmai ai avut-o, știind că în acea zi riscul de avalanșă a fost 4/5! Acestea sunt zilele pentru care trăiesc, când mă simt mai viu ca oricând, zile în care mă încarc pentru restul anului.

Scris de: George Moșuțiu

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine