Safari… iarna în Retezat

Safari Transaivania Advernture
Safari Transaivania Advernture

La prima vedere, ceea ce tocmai ați citit în titlu, poate să pară ceva imposibil de realizat. Până la urmă, cu toții știm că un safari implică lei și savane, că safari înseamnă aproape invariabil Africa.

Dar oricât ar fi de surprinzător, safari se poate face și iarna. La munte, în România. Și nu doar în Retezat, ci și în Parâng sau în munții Valcan. Stratul nou de zăpadă depus în ultimele zile îmbie amatorii sporturilor de iarnă să iasă din casă, să facă mișcare, să exploreze.

Safari Transaivania Advernture în Munții Retezat, Parâng, Vulcan
Safari Transaivania Advernture

La asta s-au gândit și cei de la Trnasilvania Adventure. Doar că ei au mers puțin mai departe, cu întrebarea “Ce ați spune de un safari?”. Așa s-a născut una dintre cele mai inedite idei de vacanță din România: Expedițiile de safari în miez de iarnă, în munți.

Până acum au pus la cale trei variante. Și pentru că este iarnă, toate presupun ture de schi sau trecking, plimbări cu snowmobilul și masă în zăpada, în creierii munților. Pentru cazare, pachetele de “Winter Safari” conțin două nopți la hoteluri de trei stele, cu tote mesele. În plus, se pot face și alte activități. De exemplu, în cazul pachetului cel mai scump, este inclusă și vizitarea, sub îndrumarea ghizilor specializați, a Peșterii Nr. 4 din Scorota Seacă din Munții Valcan.

Tarifele încep de la 520 de lei și pot ajunge până la 660 de lei de persoană în cazul grupurilor formate din minim 9 persoane. Diferențele sunt date în special de muntele pe care este organizat safari-ul și detaliile expediției de weekend:

  • Parâng – 521 lei/persoană
  • Retezat – 570 lei/persoană
  • Valcan – 657 lei/persoană

Transilvania Adventure a luat naștere în anul 2005, pe Valea Jiului. Iar ca să vedeți cât de serioasa este treaba, văspunem doar că cei care au născocit aceste expediții de safari iarna pe munții din România sunt toți salvatori montani, foști campioni de alpinism sau schiori profesioniști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *