Maze câștigă slalomul uriaș de la Are

Weekend-ul acesta, la Åre, Suedia, în cadrul Cupei Mondiale se desfășoară intense curse tehnice. Inițial cursele erau programate la Val d’Isère și Courchevel, însă Are a fost ales să găzduiască și băieții și fetele, datorită lipsei zăpezii și temperaturilor ridicate din Europa Centrală.

Cu ajutorul unui comitet organizator foarte experimentat a fost posibilă găzduirea a patru curse în trei zile. La Are s-au mai ținut etape de Cupă Mondială încă din 1969, în special curse feminine, dar și Campionatele mondiale din 1954 și 2007. Tot aici va avea loc și Campionatul mondial din 2019.

Fetele au participat la cea de-a treia cursă de slalom uriaș în acest sezon, cursă dominată de Tina Maze. Campioana olimpică a disciplinei, a ocupat  locul 7 după prima manșă și a avut cel mai bun timp în cea de-a doua. În ciuda greșelii făcute la mijlocul pârtiei, schioarea a reușit să se impună pentru a treia oară în acest sezon. Tina Maze a terminat în 2:23.84, urmată de suedeza Sara Hector la 0.20 secunde.

Austriaca Eva-Maria Brem a fost în frunte după prima manșă, dar a încheiat competiția pe poziția a treia, la diferență de 0.28 secunde. Tina Maze a mai câștigat în acest sezon în Cupa mondială un slalom la Levi și o coborâre la Lake Louise.  Victoria de vineri a reprezentat pentru ea a 14-a reușită din carieră la slalom uriaș. “Sunt chiar surprinsă că am avut așa o performanță bună azi, ținând cont că am ajuns din Canada acum câteva zile. Am încercat să schiez cât pot de repede și am reușit.  Am schiat foarte bine și sunt foarte mulțumită de cursa de azi.

Cealaltă performanță remarcabilă a venit din partea schioarei în vârstă de 20 de ani, Sara Hector care obține astfel primul său podium la Cupa Mondială. Cea mai mare reușită de până acum a fost locul 5 la super combinata de la Altenmarkt-Zauchensee. “A fost o cursă minunată. E plăcut să îi am pe coechipierii mei alături. E o echipă frumoasă și îmi face plăcere să fac parte din ea“.

După ocul trei de la Sölden și victoria de la Aspen, Eva-Maria Brem are acum trei podiumuri din trei curse de slalom uriaș. Ea este în fruntea clasamentului Cupei Mondiale la slalom uriaș, iar acum a mărit diferența. Are 220 de puncte, cu 54 mai multe decât Mikaela Shiffrin (care a obținut locul 10 la cursa de vineri ) și cu 58 mai multe decât Anna Fenninger (locul 6 la cursa de vineri ). “Asta îți dorești atunci când te antrenezi atât de mult. Totul merge bine și sper să o țin tot așa sezonul acesta“, a declarat Eva-Maria Brem.

Scris de: Adrian Nechita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *