Reggaemeister la Arena Platoș

Muzica reggae se potrivește atât de bine cu muntele, cu iarna, cu zăpada scârțâind sub schiuri și cu un strop de Jägermeister. Și revelația pe care am avut-o într-o zi rece de iarnă pe o pârtie cu zăpadă înghețată și cu foarte puțină lume despre contradicții care se îmbină armonios definește, cred, Arena Platoș.

Stațiunea se declară un resort pentru familii și propune doar pârtii albastre, dar e construită în jurul unui snow-park cum nu cred că mai este în țară. Poți să surprinzi într-o fotografie un boarder în mijlocul unui trick spectaculos și, în același cadru, un cârd de copii cu veste galbene care coboară cu profesorul de schi pe pârtia aflată la câțiva metri mai încolo. O zi de schi la Arena Platoș e o experiență în sine.

Ca schior de pârtie nu ai parte de provocări, de pante lungi și dificile, de zone ascunse sau de “capcane” care să te surprindă și să-ți pună sângele în mișcare. Cum spuneam, totul e albastru, pârtiile sunt ușoare și destul de scurte. Dar ai parte de o atmosferă care te prinde imediat. E muzica bună, e zâmbetul și atitudinea celor de acolo, e prietenia aproape palpabilă. E carvingul larg pe care-l faci pe ritmuri de reggae sau blues ( cateodată rock), fără să încerci să demonstrezi sau să-ți demonstrezi nimic, fără să cauți descărcări de adrenalină, ci pur și simplu bucurându-te de alunecare și de o anumită atitudine,de stilul relaxat pe care-l adopți fără să vrei la scurt timp după ce ai ajuns acolo.

Cred că spiritul acestui loc îl poți cuprinde cel mai bine după o zi de schi, sorbind o licoare distilată din ierburi aromate de pe pantele unor munți mai înalți, în apres-ski-ul de jos. Acolo se adună toate contrastele de care vorbeam și care aici nu se resping deloc. Atenție, însă, nu mai schiați după ce ați băut. Riscați să vă accidentați sau să-i accidentați pe alții. Iar dacă trebuie să plecați, asigurați-vă că va conduce altcineva în drum spre casă.
Dar cel mai mult îi iubesc pe oamenii ăștia pentru două lucruri. Pentru sistemul austriac pe care l-au adoptat și pe care îl aplică cu o competență care face să pară totul ușor. Asta înseamnă că schiezi pe zăpadă de calitate când natura nu s-a îndurat, încă, să ne dea, că schiezi pe o suprafață excelentă indiferent câți schiori au “călcat-o” cu o zi înainte, că nu stai la cozi indiferent câtă lume e acolo și că ai parte de toate serviciile de care ai nevoie simplu și rapid. Și toate acestea făcute de aceeași câțiva oameni, zâmbitori și aparent relaxați care demonstrează constant că le place enorm ceea ce fac. Dar ceea ce-i face cu adevărat deosebiți sunt evenimentele pe care le organizează în fiecare sezon. Acestea se adresează frumoșilor nebuni cu placa, cu schiurile, cu bicicleta sau cu ambarcațiuni trăznite, se adresează familiilor, îndrăgostiților, fetelor frumoase și chiar copiilor aflați, încă, în căutarea vitezei în porți.

miss_bikini_Arena_Platos
concurs

Am revenit la Arena Platoș într-un week-end cu evenimente și petreceri și pot să vă spun că e ceva de neratat.

Andrei Huțanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *