Dominic Paris câștigă pentru a 3-a oară Coborârea de la Kitzbuhel, în condiții dificile

Kitzbuhel a fost devansată cu o zi din cauza ninsorilor anunțate pentru sâmbătă. Organizatorii au depus eforturi considerabile pentru a organiza competiția în acest sezon marcat de săptămâni de ninsori abundente. Dominic Paris a stabilit timpul cel mai bun al zilei cu 1:56.82, cu 20 de sutimi mai rapid decât cel de-al doilea clasat, elvețianul Beat Feuz.

Austriacul Otmar Striedinger a ajuns cu 1:57.19 pe locul trei, în fața italianului Christof Innerhofer și a conaționalului Daniel Danklmaier, situați pe locurile 4, respectiv 5.                                          

Suprafața Streif-ului a fost deosebit de dificilă în acest an și a pus probleme încă din antrenamente, printre cei care au fost nevoiți să se retragă numărându-se și favoriții Aksel Lund Svindal – în urma unor dureri la genunchiul drept – și Kjetil Jansrud – care și-a fracturat două degete în urma unei dezechilibrări în partea superioară a traseului.

Reprezentantul României, Ioan Valeriu Achiriloaie, a luat de asemenea decizia de a se retrage datorită problemelor fizice și de formă pe care le-a resimțit în această săptămână, declarându-ne că își va îndrepta atenția către Campionatele Mondiale de Schi Alpin de la Åre și către competiții FIS.

Nici lotul austriac nu a avut o zi bună pe Streif, patru dintre cei nouă componenți fiind nevoiți să abandoneze. Denivelările brutale de după Mausfalle au cauzat accidentarea lui Max Franz, acesta acuzând dureri puternice la călcâi, în timp ce câștigătorul recentei Coborâri de la Wengen, Vincent Kriechmayr, a avut una dintre cele mai palpitante evoluții din ultimii ani, cu recuperări în extremis după Mausfalle și pe traverseul de dinaintea sosirii.

Săptămâna schiului din Kitzbuhel va continua sâmbătă 26 martie cu proba de Slalom și duminică 27 martie cu proba de Super-G, ambele transmise în direct de Eurosport.

Scris de: Iancu Verdeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *