Mărișel: cele mai așteptate pârtii din Transilvania

Peisaje superbe, soare, zăpadă de mai bine de un metru.  Parcarea e chiar în vârful pârtiei, în apropierea telescaunului. Deși am ajuns in jurul orei 10 era deja destul de multă lume. Noroc că parcarea chiar e mare… Nerăbdători și motivați să ne dăm, am pus plăcile în picioare și am început să coborâm. Am ales pentru început pârtia roșie. Spre surprinderea noastră, pe sub teleschi, am prins powder. Și, de aici, a început distracția!

Până jos am abordat orice element natural care l-am găsit. Am dat peste câteva drop-uri și ceva kickere micuțe.

Ajunși jos, am rămas de-a dreptul impresionați de faptul că la telescaun nu s-au format cozi. Cel mai mult am avut de așteptat vreo 3 minute; cam cât piesa pe care o ascultam în căști.

 Urcarea cu telescaunul nu durează mult și partea bună e că ai o vedere panoramică asupra tuturor pârtiilor (vezi pârtia albastră în dreapta, cea roșie în stânga și varianta de off-piste, cu powder, pe sub telescaun), deci e ușor să îți alegi traseul pentru următoarea coborâre. A fost amuzant să coborâm și pe pârtia albastră, deși, având un grad de dificultate mai scăzut, e mult mai aglomerată decât cea roșie.  

După niște aripioare geniale, un cașcaval pane și clasicii cartofi prăjiți, ne-am decis să încercăm și pârtia neagră. Cam mulți bulgări de gheață, dar, pe lângă pădure, era powder. Distracție din nou! 

După ce am încheiat ziua de pârtie ne-am relaxat la o bere la “După Ski la wU”. Oameni faini, muzică bună, mâncare gustoasă. Apoi am dat o fugă până la domul de sticlă să luăm pulsul și acolo. Locație mare, chiar pe pârtie, Dj Wicked era responsabil cu vibe-ul și chiar știa ce face și, în plus, o mulțime de chipuri cunoscute. Biro ne aștepta la bar cu niște shot-uri de Jaegger gata pregătite. Party-ul s-a întins până târziu în noapte.  

În concluzie, pârtiile de la Marisel merită încercate. Peisajele sunt superbe și domeniul schiabil îți oferă posibilitatea de a fi creativ și a alterna zona de pârtie cu zone de offpiste sau de pădure. Traseele de coborâre sunt potrivite pentru orice nivel de pregătire. Telescaunul funcționează până la apus, iar teleschiul până târziu, este nocturnă, deci profitați de iarna asta frumoasă și de zăpadă și dați o fugă până acolo. Sunt doar 50 de kilometri de la Cluj-Napoca.

Singura chestie care nu ne-a plăcut e sistemul de puncte pentru telescaun, respectiv teleschi. Aaa, și îi rog pe administratorii pârtiei să ia în calcul posibilitatea unui skipass de o zi. Dar, ținând cont că sunt încă la început, sunt sigur că în cel mai scurt timp posibil o să se rezolve. 
Mulțumiri lui Andi, lui Radu și lui Cristi.

Good work, guys!

Scris de: Marius Avram
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *