On Piste, aplicația care îți arată unde și cum se schiază

Madaras_harghita
partie

On Piste, prima aplicație de crowdsourcing pentru domeniile de schi din România, îți oferă toate informațiile de care ai nevoie în noul sezon. Cu ajutorul unei hărți interactive, iubitorii sporturilor de iarnă pot afla foarte ușor ce pârtii sunt deschise, cum este zăpada și drumul de acces sau care este starea vremii. Lansată în urmă cu doi ani, aplicația include acum și webcam live de pe pârtii și detalii despre serviciile conexe precum: hoteluri, restaurante, apres-ski, școli de schi, centre de service pentru echipament și centre de închiriere.

Informațiile din aplicație sunt oferite, în timp real, chiar de utilizatori. On Piste este practic un Waze al celor mai importante pârtii din România. Cu ajutorul unor icon-uri, cei care folosesc aplicația pot da calificative pentru:

  • starea zăpezii și a suprafeței pârtiei (pulver, bătută, înghețată, apoasă, gheață, petece de pământ, hopuri etc.);
  • starea vremii (soare, înorat, ceață, frig, cald, viscol etc);
  • timpul de așteptare la instalațiile pe cablu (în minute);
  • drumul până la pârtie (acoperit cu zăpadă, curățat, ușor, dificil, liber, aglomerat etc., inclusiv situația parcărilor).

Utilizatorii pot completa informațiile cu comentarii și fotografii. Aplicația afișează și harta fiecărui domeniu în parte, precum și detalii despre numărul de pârtii, lungimea și dificultatea acestora, instalațiile pe cablu care le deservesc, orarul de funcționare sau prețurile skipass-urilor.

Pe lângă harta interactivă, aplicația conține și o lista alfabetică a domeniilor de schi și pârtiilor din România care au asociat, încă de la afișare, un rating al calității schiului în acel moment, în funcție de voturile utilizatorilor.

On Piste a fost dezvoltată de echipa Freshbyte din Cluj cu suportul editorial al SKI Magazine, singura revistă de schi și snowboard din țară. Ea include link-uri către site-ul ski-outdoor.ro, unde pot fi găsite review-uri despre pârtii și domeniile schiabile (inclusiv video), precum și link-uri către știri relevante.

Aplicația On Piste, poate fi descărcată gratuit de aici: Android | iOS.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *