Start la sezonul estival de schi în Austria

Pârtiile de schi de pe ghețarii Hintertux și Kitzseinhorn din Austria sunt primele care dau startul noului sezon estival de schi. Hintertux este stațiunea austriacă care se mândrește că este singura deschisă tot timpul anului. Pandemia de coronavirus a dus însă la închiderea tuturor domeniilor schiabile din Alpi, la mijlocul lunii martie.

Hintertux se redeschide vineri, 29 mai. În total, peste 26 de kilometri de pârtii vor fi disponibile pentru iubitorii sporturilor de iarnă, iar instalațiile de transport pe cablu vor funcționa între orele 08:15-15.00. Două restaurante din zonă, Tuxer Ferhnerhaus și Sommerberg, vor fi și ele redeschise.

sursa: FB/Hintertux

Suntem conștienți de responsabilitatea față de turiști și angajați și am hotărât redeschiderea pârtiilor în 29 mai, în concordanță cu reglementările anunțate de Ministerul Sănătății. Dar sănătatea și siguranța tuturor rămâne pentru noi o prioritate, au declarat reprezentanții domeniului schiabil Hintertux.

La Kitzsteinhorn, pârtiile se redeschid tot vineri, 29 mai, iar administratorii au anunțat că se va putea schia în fiecare săptămână, în afară de zilele de miercuri. Administratorii oferă discount de 10% la toate ski-pass-urile, până în 26 iunie. În mod normal, în această stațiune sezonul de iarnă se încheie la finalul lunii mai-începutul lunii aprilie, apoi se închide o lună pentru pregătirea sezonul estival de schi.

Și alte stațiuni de schi din Austria se pregătesc să redeschidă pârtiile. În Mölltal, prima zi de schi planificată este sâmbătă, 6 iunie. În Stubai, administratorii se pregătesc pentru activități de vară pentru data de 4 iulie.

În Franța, Tignes ar putea redeschide pârtiile din 20 iunie, până în 2 august. Asta, dacă administratorii vor primi aprobare din partea guvernului. Cei de la Les2Alpes speră ca pe pârtiile de pe ghețar să se schieze din nou de la finalul lunii iunie.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *