Fosta campioană olimpică Viktoria Rebensburg se retrage din competiții

sursa: FB / Viktoria Rebensburg

Schioarea germană Viktoria Rebensburg, campioană olimpică la slalom uriaş în 2010, la Vancouver, şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă.

Rebensburg, 30 de ani, a precizat că performanţele ei în antrenamentele din ultimele luni au arătat că nu poate să revină la nivelul de top avut în trecut.

sursa: FB / Viktoria Rebensburg

Într-un fel se încheie un ciclu, pentru că a venit ziua în care îmi închei cariera activă”, a menţionat sportiva într-un mesaj video înregistrat la baza unde a luat prima sa lecţie de schi în Bavaria.

Cu siguranţă nu este o decizie uşoară, dar după accidentarea de la începutul anului şi antrenamentele din ultimele luni am văzut că nu mai pot ajunge la cel mai bun nivel al meu. A fost dificil, dar de neevitat”, a concluzionat Rebensburg.

Germanca a cucerit de trei ori Cupa Mondială la slalom uriaş, adunând 19 victorii în Cupa Mondială, fiind cea mai bună schioare a ţării sale de la retragerea din activitate a triplei campioane olimpice Maria Hoefl-Riesch în 2014. 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine