Beijing 2022: Bază olimpică „uluitoare” pentru probele de sărituri cu schiurile

Photo FIS

Cele două piste pentru probele de sărituri cu schiurile care vor fi utilizate la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se apropie de finalizare. Potrivit Federației Internaționale de Schi (FIS), instalația amenajată dintr-o populară stațiune de schi din provincia Hebei este „uluitoare”. Pe cele două piste se vor desfășura și două probe ale Cupei Mondiale din februarie. Va fi pentru prima dată când China găzduiește o Cupă Mondială de sărituri cu schiurile.

Pistele sunt situate la 1750 metri (start) deasupra nivelului mării. În comparație, dealurile de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang din 2018 se aflau la aproximativ 700 de metri. FIS a postat o fotografie a ansamblului așa cum arăta acum câteva săptămâni. Locul de desfășurare urmează să fie terminat până la sfârșitul lunii octombrie.

Ambele dealuri vor fi inspectate de un oficial FIS în 10 și 11 noiembrie și, dacă vor respecta reglementările, vor fi certificate, ceea ce înseamnă că pot fi organizate competiții internaționale acolo. Așa cum s-a întâmplat deja la Jocurile Olimpice anterioare, doar un număr limitat de spectatori vor putea urmări evenimentele în direct pe stadion. Vor fi 2.624 de locuri și 3.376 de bilete la standuri, în total 6.000 de fani vor vedea competițiile pe stadion, au declarat reprezentanții FIS.

O nouă conexiune feroviară din Beijing a redus drumul spre baza sportivă cu aproximativ o oră de la mai mult de trei ore, iar stația de tren se află la doar 2 km de stadion. Comitetul organizator de la Beijing a colaborat îndeaproape cu autoritățile locale și guvernul chinez pentru a atenua orice impact negativ al Covid-19 asupra Jocurilor.

Campionatele Mondiale de schi freestyle și snowboard 2021 vor avea loc în această iarnă la Zhangjiakou.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *