Cum se pregătesc stațiunile de schi italiene pentru noul sezon

sursa: FB/Pontedilegno-Tonale

După ce pandemia de coronavirus a lovit crunt întreaga Italia și a oprit brusc sezonul trecut de schi, acum administratorii pârtiilor se pregătesc temeinic pentru orice situație. Pentru a atrage turiști, aceștia au pregătit oferte. În același timp, au fost gândite măsuri stricte de siguranță pentru a-I proteja pe iubitorii sporturilor de iarnă și pentru a preveni cazurile nefericite de îmbolnăvire.

Pontedilegno-Tonale

Stațiunea a oferit zilnic un skipass online care, dacă era plătit înainte de 2 octombrie, costa doar 22 de euro, adică 45% din prețul său integral. Acest bilet este valabil până la Crăciun.

Regiunea Valle d’Aosta

Regiunea a aprobat un nou protocol de sănătate valabil pentru stațiunile de schi. Prima gară care va fi deschisă va fi Cervinia, în 24 octombrie. Printre măsurile impuse se numără:

  • Instalarea termo-scanerelor la casele de bilete ale instalațiilor de teleschi
  • Utilizarea obligatorie a măștilor în telecabine
  • Pentru a limita cozile la îmbarcare, instalațiile vor funcționa la 100% din capacitate
  • Pentru a limita cozile la casele de bilete, stațiunile de schi vor încuraja vânzarea de bilete online

Instalațiile de teleschi din Breuil-Cervinia vor fi deschise tot în data de 24 octombrie, iar sezonul de schi va dura până în 2 mai 2021. Așadar, șase luni pline de schi. În decembrie va avea loc aici, și în acest an, Cupa Mondială de snowboard cross: 19 decembrie. Instalațiile de schi din Valtourneche se vor deschide pe 21 noiembrie și pe 28-29 noiembrie în Chamois și Torgnon.

Pârtiile piemonteze din zona Vialattea

Din cauza pandemiei, compania spa Sestrieres a decis să nu vândă abonamente de sezon. Președintele companiei de ascensoare, Giovanni Brasso, a explicat de ce. El a spus că ar putea exista noi restricții și este posibil ca acestea să nu poată permite o experiență deplină a turiștilor. Totuși, compania va gândi alte servicii de loialitate cei care și-au făcut abonamente în sezonale trecute.

Unde să stai în Pontedilengo Tonale – Hotel Garni Sorriso

Hotelul are o locație panoramică și este aflat la aproximativ jumătate de kilometru de zona pietonală din Ponte di Legno. Lifturile sunt la 1 km distanță. Există curse spre pârtie, cu autobuzul, organizate de Adamello Ski.

Camerele sunt dotate cu TV, minibar și baie privată cu uscător de păr. Există o saună, o baie turcească și o sală de biliard. Snack barul hotelului este deschis în fiecare zi. Situat la jumătatea distanței dintre Parcul Național Stelvio și Parcul Natural Adamello-Brenta.

Unde să stați în Cervinia – Hotel Meublé Gorret

Este una dintre cazările preferate ale turiștilor din Cervinia, amplasat în cea mai potrivită locație, cu acces direct la pârtiile de schi. În clădire există un dulap pentru schiuri cu facilități de încălzire. Toate camerele au vedere spre munte.

Unde să stați în Vialattea – Hotel Serendipity din Sauze d’Oulx

Un loc minunat aflat la 300 de metri de teleschi. Hotelul are camere diferite. Se poate alege de la o suită de lux cu o cadă SPA în interior, până la camere de familie. Unitatea include o cadă cu hidromasaj în aer liber pentru relaxare, o terasă amenajată la soare și mic dejun servit zilnic.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *