Cupa Mondială de schi alpin: Victorie istorică pentru Italia la Soelden

sursa: FB/Skiweltcup Sölden

Marta Bassino (ITA) este protagonista incontestabilă a startului de sezon la Cupei Mondiale de schi alpin din Soelden. Ea a câștigat prima competiție de salom uriaș și cea de-a doua victorie în Cupa Mondială, pe una dintre cele mai dificile pârtii ale întregului circuit.

Pe locul doi s-a clasat conaționala ei, Federica Brignone, la o diferență de 0,14 sec. Pentru Federica este al patrulea podium la Cupa Mondială, iar pentru Italia, este prima victorie dublă din Soelden.

În urma duetului italian s-a aflat Petra Vlhova (Republica Slovacă). Ea a revenit puternic în cea de-a doua manșă când a recuperat 7 poziții. Pentru Petra, este primul podium de la Soelden!

Printre sportivele favorite ale competiției s-a numărat Alice Robinson, campioana de anul trecut de la Soelden, care a ratat top 10. Ea a căzut de pe locul 4 obținut în prima manșă, pe locul 12, în urma unei greșeli grave de execuție pe partea abruptă a pantei.

Marta Bassino
sursa: FB/Skiweltcup Sölden

Printre sportivele care au strălucit la Soelden se numără și Michelle Gisin care se apropie din ce în ce mai mult de primul ei podium la Slalom Uriaș. Sofia Goggia (Italia) și Lara Gut Behrami (Elveția) au revenit și ele printre primele poziții la această disciplină, iar Paula Moltzan (SUA) a intrat pentru prima dată în Top Zece.

Competiția continuă duminică la Soelden, cu proba masculină de slalom uriaș.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *