Italia, în carantină. Ce se întâmplă cu stațiunile de schi

sursa: FB/Cervinia Valtournenche - Ski Paradise

Italia intră în carantină începând de joi, 5 noiembrie, ora locală 22.00. Cele 20 de regiuni ale Italiei vor fi împărţite în trei zone – verde, portocaliu şi roşu – în funcţie de gravitatea situaţiei epidemiologice şi în care vor fi aplicate măsuri mai mult sau mai puţin restrictive. Regulile noului decret de urgență expiră pe 24 noiembrie.

Măsurile afectează și sezonul de schi. După ce în spațiul public au apărut poze cu scene aglomerate în Cervinia, guvernul a ordonat stațiunilor de schi să se închidă, cu excepția pârtiilor unde se antrenează schiorii profesioniști. Unii pretind însă puteri autonome. Cervinia a fost închisă, dar alte trei stațiuni rămân deschise – Val Senales, Passo Stelvio și Sulden am Ortler, potrivit planetski.eu.

În afară de competițiile naționale, facilitățile de schi din Italia vor rămâne închise. În noiembrie nu veți merge la schi în Italia, a declarat ministrul italian al sporturilor, Vincenzo Spadafora, potrivit presei italiene.

Închiderea a fost interpretată de unii ca o măsură „temporară” în așteptarea ajustărilor.

Ca măsură generală la nivel naţional, nu se va mai putea circula în intervalul orar 22:00-5:00, decât din motive legate de muncă sau de sănătate justificate.

Elevii din licee vor face școală online, iar muzeele vor fi închise. Centrele comerciale vor fi de asemenea închise în weekend sau de sărbători şi transportul public nu va putea accepta mai mult de 50% din capacitatea totală a pasagerilor.

Ministerul Sănătăţii va decide cu privire la clasificarea regiunilor şi posibila schimbare a culorii lor.

Italia a fost prima ţară din Europa afectată de epidemia de COVID-19 în februarie, când s-au înregistrat peste 39.000 de decese la mai mult de 750.000 de cazuri.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *