Austria: noi măsuri de prevenire a infecției cu COVID-19. Reguli stricte pentru stațiunile de schi

Guvernul austriac a pregătit un plan de măsuri pentru sezonul de iarnă care a intrat în vigoare în data de 7 decembrie. După lockdown-ul parțial instituit în noiembrie, restricțiile au fost revizuite și adaptate perioadei următoare și sărbătorilor. ele vor rămâne în vigoare până în data de 6 ianuarie 2021, pentru a permite inaugurarea noului sezon rece din data de 7 ianuarie a anului viitor. Stațiunile de schi se vor putea deschide de sărbători, cu respectarea mai multor măsuri de siguranță în contextul pandemiei. 

Unitățile de cazare și restaurantele rămân închise

Pentru a face posibilă deschiderea sezonului rece din data de 7 ianuarie 2021, barurile, restaurantele și unitățile de cazare vor rămâne închise până în data de 6 ianuarie 2021. Excepție vor face unitățile de cazare folosite în scopuri profesionale care nu pot fi amânate. Tot în această perioadă, este interzis accesul în unitățile de agrement, cum ar fi:

 • bâlciurile, parcurile de distracții;
 • sălile de fitness, termele, băile publice, saunele și școlile de dans;
 • sălile de pariuri, sălile de jocuri, cazinourile;
 • minele turistice;
 • teatrele, sălile și arenele de concert, cinematografele, teatrele de varietăți, cabaretele;
 • locurile de joacă din spații închise;
 • spațiile pentru paintball;
 • grădinile zoologice (deschidere prevăzută pentru zona outdoor pentru data de 24 decembrie 2020).

Și evenimentele și adunările de persoane sunt în continuare interzise, cu anumite excepții. Printre acestea se numără evenimentele culturale, evenimentele sportive, nunțile, aniversările, proiecțiile de film, călătoriile cu autocare sau vapoare turistice, expozițiile, congresele, expozițiile de specialitate și târgurile cu specific (târguri de Crăciun).

Domenii schiabile (teleferice și funiculare)

Domeniile schiabile rămân închise, dar se vor deschide pentru localnici de sărbători, în data de 24 decembrie 2020. Vor trebui respectate însă mai multe măsuri stricte, printre care:

 • În spațiile închise ale instalațiilor de transport pe cablu se va funcționa la o capacitate de 50%;
 • Este obligatorie purtarea măștii de protecție atât în sălile de așteptare, cât și în zonele de îmbarcare;
 • Este obligatorie păstrarea distanței sociale de cel puțin un metru între persoanele care nu au aceeași adresă de domiciliu (nepăstrarea distanței minime se acceptă doar în cazuri excepționale);
 • Se recomandă, de asemenea, de exemplu, mărirea frecvenței traficului instalațiilor de transport și permanenta aerisirea a telegondolelor sau marcajul de orientare pe podelele telecabinelor;  

Se va aplica un set de măsuri special gândit pentru funcționarea instalațiilor de transport pe cablu, care se va putea aplica pe fiecare tip specific de teleferic în parte. Mai multe detalii, aici.

Reguli pentru intrarea în Austria

Până pe data de 10 ianuarie se va realiza clasificarea zonelor de risc conform incidenței cazurilor de COVID-19  pe o perioadă de  14 zile. Toate țările, care au o valoare mai mare de 100, vor fi catalogate drept zone cu risc ridicat, iar persoanele care călătoresc dintr-o astfel de zonă de risc trebuie să stea 10 zile în carantină.

După 5 zile poate fi făcut un test PCR, pentru a putea ieși din carantină în eventualitatea unui rezultat negativ.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine