Aglomerație la schi, în Sinaia. Măsuri de urgență luate de autorități

Pârtiile de mare altitudine din Sinaia au fost luate cu asalt weekendul acesta de iubitorii sporturilor de iarnă. Sute de oameni au stat la coadă la zona de îmbarcare a instalațiilor de transport pe cablu, mulți fără să mai respecte distanțarea impusă în contextul pandemiei. În aceste condiții, autoritățile locale au luat mai multe măsuri de urgență.

Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) s-a întâlnit de urgență sâmbătă dimineață și a decis implementarea imediată a unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii infecției cu Covid19 în zonele aglomerate ale domeniului schiabil Sinaia. La întâlnire au fost prezenți Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, prefectul Județului Prahova, Cristian Ionescu, reprezentanți ai Jandarmeriei Naționale și Montane, Politiei Naționale și Locale, Salvamont, Pompieri și ai Administrației Domeniului Schiabil.

În urma discuțiilor, președintele CLSU Sinaia și edilul orașului au solicitat suplimentarea efectivelor de jandarmi, jandarmi montani și poliție pentru asigurarea respectării măsurilor anti-Covid la Cota 1.000, 1.400, 2.000 și în Valea Soarelui și Valea Dorului. Mai mult, în vederea asigurării măsurilor de protecție, Comitetul a decis să trimită o solicitare pentru sprijin către Garnizoana Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte.

S-a mai decis ca din data de 21decembrie 2020 deschiderea traficului auto pe Drumul Cotei, dar și crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecția strazilor Drum Nou Cota 1400 si Calea Codrului (Hotel Ioana) până la Cabana Schiori. Prin aceste măsuri traficul va fi fluidizat pe durata Sarbatorilor iar numărul locurilor de parcare va crește.

De asemenea, toți operatorii pe cablu vor fi obligați să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri și parapeți dar și să difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanțare și mască.

Ca măsură suplimentară se pregătește un Proiect de Hotărâre a Consiliului Local Sinaia prin care forțele de ordine să aibă posibilitatea de a aplica sancțiuni acelora care nu respectă regulile de funcționare ale domeniului schiabil.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *