Unde se schiază de Revelion și în weekend

Vremea nu ține cu iubitorii sporturilor de iarnă de Revelion. Pe lângă temperaturile mult prea ridicate pentru această perioadă a anului, în foarte multe zone din țară a plouat. Chiar dacă nu sunt condiții ideale de schi, există variante pentru cei care vor să petreacă acest final de săptămână la munte.

Sinaia

La Sinaia, la Cota 2000, sunt momentan cele mai bune condiții de schi din țară. Situația este însă în continuă schimbare. Momentan, instalațiile de altitudine nu funcționează din cauza vântului puternic și a chiciurei. Gondola Sinaia funcționează și începe programul cu public la 08:00 și funcționează până la 17:00. Tichetele online, cu ridicarea cartelelor de la ticketbox-ul aflat la Cota 1000 – stația de plecare, zonă casierii, se pot achiziționa de aici. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și în gondola.

Sinaia

Azuga

La Azuga este deschisă pârtia Sorica deservita de teleschi, partia Sorica Începatori deservita de bandă, pârtia Cazacu Variantă deservită de teleschi, pârtia Cazacu Începători deservită de babyschi și pârtia de începători din Azuga Fun Park deservită de bandă.

Bușteni

La Bușteni sunt practicabile în condiții acceptabile pârtia de la stația superioară pentru ski deservită de banda de transport de 240 de metri, pârtia de săniuțe și rollercoasterul din Fun Park.

Straja

Sunt deschise toate pârtiile, iar săptămâna acesta s-a deschis și pârtia Sfântul Gheorghe. Temperaturile sunt însă ridicate, în jur de 5-6 grade pe timpul zilei. Zăpada este apoasă, iar în unele zone este gheață.

Straja

Arena Platoș

Pârtiile sunt deschise între orele 09.00-21.00, iar în 1 ianuarie între orele 10.00-21.00. Pentru a evita aglomerația, skipass-urile se pot achizționa acum și online, de pe site-ul oficial: arenaplatos.ro.

Rânca

Se schiază și la Rânca, în județul Gorj. Iubiorii sporturilor de iarnă sunt așteptați pe toate cele șase pârtii. Domeniul este dotat cu nocturnă și funcționează 2 apres-ski-uri.

Rânca

Cavnic

La SuperSki Cavnic este deschisă Roata 1 și ultima porțiune din Pârtia Albastră (2km din 6km de pârtie) și funcționează 1 instalație din 3 (telescaun Roata 1). Se poate schia zilnic între orele 09.00-19.00, iar în 1 ianuarie între orele 13.00-19.00. Stratul de zăpadă măsoară 40cm. Se anunță ploi, iar administratorii spun că vor anunța cu o zi înainte eventualele modificări. De asemenea, în cazul în care cererile vor fi foarte mari, numărul de cartele vor fi limitate.

Cluj

Miercuri s-a deschis pârtia de la Buscat. Se poate schia pe Pârtia albastră dotată cu telescaun începând cu ora 10.00. Este deschis și apresski-ul Cota 1.600. În județul Cluj, se poate schia și la Mărișel. Este deschisă Pârtia albastră de 700 de metri între orele 10.00-19.00. Se pot face plimbări cu telescaunul între orele 11.00-17.00. Este deschisă și pârtia de sănii.

Harghita

Se schiază la Mădărași Hargita, între orele 10:00-16:00. Skipass-ul pentru o zi costă 64 de lei. Se schiază și la Toplița. Teleschiul funcționează între orele 10:00-18:00.

Vatra Dornei

În Suceava, la Vatra Dornei, este deschisă zona inferioară a Pârtiei Parc, deservită de baby-ski.

Află unde se schiază în Europa și care sunt reglementările COVID 19, aici.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *