Unde se schiază în weekendul 9-10 ianuarie

Straja

După săptămâni întregi cu vreme de primăvară, acum se anunță în sfârșit temperaturi negative și ninsori. Chiar dacă urmează o răcire a vremii, weekendul care urmează stă sub semnul întrebării pentru cei care vor să meargă la schi. Pe multe pârtii a plouat în ultimele zile, iar stratul de zăpadă creat, s-a stricat. Sunt însă și stațiuni unde a nins deja și s-a depus un strat consistent de zăpadă precum Sinaia, Șureanu sau Rânca.

Sinaia

La Sinaia sunt amenajate și deschise pârtiile Lăptici 1, Valea Soarelui 1 și Varianta. Gondola Sinaia începe programul cu publicul la 08:00 si funcționează până la 17:00. Gondola Carp începe programul cu public la 08:30 și funcționează până la 16:30. Tichetele pot fi cumpărate online, cu ridicarea cartelelor de la ticketbox-ul aflat la Cota 1000 – stația de plecare, zonă casierii. de aici: https://gondolasinaia.axess.shop. Administratorii transmit că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și în gondolă.

Sinaia

Azuga

La Azuga se schiază în continuare, dar condițiile nu sunt foarte bune din cauza ploilor din ultimele zile. Este deschisă pârtia Sorica deservită de teleschi, pârtia Sorica Începători deservita de bandă, pârtia Cazacu Variantă deservită de teleschi, pârtia Cazacu Începători deservită de babyschi și pârtia de începători din Azuga Fun Park deservită de bandă.

Bușteni

La Bușteni mai este zăpadă doar la stația superioară pentru schi deservită de banda de transport de 240 de metri. Administratorii spun că dacă nu vor reuși să facă zăpadă în următoarele 24 de ore, nici aceasta porțiune de pârtie nu va mai fi practicabilă.

Șureanu

Șureanu

Sunt condiții excelente pentru schi pe domeniul schiabil Șureanu (Oașa). Aici a nins în ultimele zile și este depus un strat consistent de zăpadă. Sunt amenajate șapte pârtii: A1, A 2, A 3 și C1, C2, C3, C4.

Arieșeni

La Arieșeni se poate schia atât pe pârtia Vârtop 1, cât și pe Vârtop 2. Stratul mediu de zăpadă măsoară între 20-30 cm.

Straja

La Straja este deschisă întreaga stațiune. Sunt condiții bune de schi, iar în zilele următoare sunt anunțate ninsori.

Parâng

După multe zile cu ploi au venit și veștile bune pentru Parâng. În weekend vor funcționa pârtiile Telescaun, A si Europarâng.

Arena Platoș

La Arena Platoș pârtiile sunt deschise între orele 09.00-21.00, iar condițiile de schi sunt bune. Pentru a evita aglomerația, skipass-urile se pot achiziționa acum și online, de pe site-ul oficial: arenaplatos.ro.

Rânca

Sunt condiții foarte bune de schi la Rânca, unde a nins. Iubiorii sporturilor de iarnă sunt așteptați pe cele cinci pârtii deschise. Domeniul este dotat cu nocturnă și funcționează 2 apres-ski-uri.

Cavnic

Vineri, 08 ianuarie, pârtia este închisă pentru a face zăpadă artificială. Sunt șanse să se schieze în weekend, dacă administratorii vor reuși să înzăpezească pârtia. Școala de schi și snowboard rămâne deschisă pe zona de începători (între orele 10.00-17.00). este deschisă și pârtia de sănii între orele 10.00-16.00.

Harghita

Se schiază zilnic la Mădărași Hargita, între orele 10:00-16:00 și 18:00-21:00. Skipass-ul pentru o zi costă 64 de lei. Se schiază și la Toplița, pe pârtia Bradul. Teleschiul funcționează între orele 10:00-18:00.

Cluj

Se schiază în condiții bune la Mărișel, pe pârtia 1. Stratul de zăpadă măsoară 18 cm. La Buscat sunt aproximativ 30 cm de zăpadă și se schiază pe pârtia albastră și verde.

Vatra Dornei

În Suceava, la Vatra Dornei, este deschisă zona inferioară a Pârtiei Parc, deservită de baby-ski.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *