Cupa Mondială de sărituri cu schiurile de la Râșnov

Râșnovul a găzduit în săptămâna 18-20 februarie noi etape din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Cei mai buni săritori din lume au evoluat pe trambulina din Râșnov, în patru probe – două competiții feminine, una masculină și – în premieră pentru România – o competiție pe echipe mixte.

Din cauza restricțiilor cauzate de pandemie, participarea publicului a fost interzisă, competiția fiind televizată. 

Prima competiție feminină, desfășurată joi 18 februarie, a fost câștigată de slovena Nika Kriznar, care trece pe primul loc în clasamentul general, urmată de japoneza Sara Takanashi și norvegianca Silje Opseth. Cea de-a doua competiție feminină, desfășurată vineri, a fost câștigată de Sara Takanashi, aflată la a 60-a victorie în Cupa Mondială, urmată de Silje Opseth și Nika Kriznar. Austriaca Marita Kramer, lidera clasamentului înainte de aceste probe, nu a putut participa din cauza unor teste COVID neconcludente.

Competiția masculină, care a avut loc vineri și a fost câștigată de japonezul Ryoyu Kobayashi (nr. de concurs 41), urmat de polonezul Kamil Stoch (nr. de concurs 46) și de neamțul Karl Geiger (nr. de concurs 40). Reprezentantul României, Andrei Daniel Cacina, s-a clasat pe locul 42. Echipa Ski Magazine a fost la fața locului și a documentat în imagini această competiție.

Ultima competiție – echipe mixte – a avut loc sâmbătă și a fost câștigată de echipa Norvegiei, urmată de echipa Sloveniei și a Austriei. Echipa României s-a clasat pe locul 9. 

Următorul eveniment din calendarul FIS sunt Campionatele Mondiale de schi nordic, care vor avea loc începând cu 23 februarie în Oberstdorf, Austria.

Scris de: Iancau Verdeș

Foto: Roxana Tilca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *