Weekend dedicat competițiilor de schi pentru copii, la Cluj

Sfârșitul de februarie, în județul Cluj, este dedicat schiului și copiilor. Două competiții de schi îi așteaptă pe tinerii sportivi să iei demonstreze măiestria pe pârtie. Pe 27 februarie, la Buscat, copiii sunt așteptați la Cupa Transilvania. Această competiție aflată la ediția nr. VIII este una dintre cele mai longevive și bine organizate evenimente sportive de la noi.

Atât de așteptat a fost acest eveniment încât în doar câteva ore s-au ocupat toate locurile disponibile. Organizatorii s-au rezumat la 80 de locuri pentru micii participanți. Că în fiecare an, echipa inimoasa din organizare dorește, în primul rând, calitate. Iar copii și părinți știu că la Buscat, pe 27 îi va aștepta o pârtie impecabilă, un traseu bine și sigur amenajat, zonele de start și finish bine marcate și delimitate, arbitri foarte simpatici, multe multe surprize și premii pentru toată lumea. În fiecare an Cupa Transilvania a fost, pe lângă multă distracție  pentru cei mici, și un bun “ambasador” al schiului și al spiritului competitiv. Organizatorii au reușit să implice, în desfășurarea evenimentului,  sportivi de performanță, adevărate modele pentru cei mici. Ania Caill și Ioan Achiriloaiei au reușit să încânte, anul trecut, tinerii sportivi și să insufle o mare poftă de performanță. 

Toate informațiile și recomandările privind evenimentul le puteți găși pe site sau pe pagina lor de Facebook. Ce mai pot să va asigur este faptul că organizatorii au luat toate măsurile legale și de siguranță a participanților, în contextul actual.

Și dacă pe 27 concurăm la Buscat, de ce să nu concurăm și pe 28 la Marișel. Nu cred că la asta s-au gândit cei ce ne propun o nouă competiție în lumea schiului clujean dar anul acesta s-a potrivit. Așa că dragi părinți și antrenori preparați schiurile, odihniți și hrăniți corespunzător sportivii și pe 28 (duminică) ne vedem la poarta de finish la Apuseni Ski Cup.

Acest eveniment, aflat la prima ediție se dorește a fi frumosul început al unei tradiții. Întrebând organizatorii de ce doresc să ne provoace cu un nou concurs ei ne-au răspuns: “Ne dorim promovarea schiului alpin în această zonă și să ridicăm nivelul de schi din județul Cluj, acest fapt fiind posibil prin deprinderea unui stil de schi corect dpdv tehnic, responsabil, în siguranță și să stârnim interesul schiorilor de a progresa. 

Vrem să ne implicăm și pe zona de performanță, considerăm că pentru a obține rezultate este nevoie să pornim de la cei mici și dorim să sprijinim tinerele talente și să conștientizăm importanța schiului, a sportului în general, și a disciplinei în viața noastră.

Așa că, dragi părinți, nu trebuie decât să intrați pe site-ul evenimentului sau pe pagina lor de Facebook. Aici veți afla toate informațiile necesare, toate noutățile surprizele și activitățile inedite pregătite de organizatori. Dacă va place, dacă sună interesant atunci nu  mai stați pe gânduri, locurile sunt limitate. Dacă arunc o privire în program, pe lângă concursul pentru micuții sportivi (sub 12 ani) vor fi lecții demonstrative de schi din partea organizatorilor pentru copiii de la școala generală din satul Mărișel,  un workshop:  “Ce schiuri mi se potrivesc?“ și testare schiuri de diferite tipuri cu ajutorul Turemio,  o coborâre demonstrativă de schi din partea asociației Caiac Smile prin proiectul: Skiing with disabilities și multe multe surprize. Tot evenimentul este gândit în conformitate cu măsurile de protecție și protejare a spațiului personal impuse de situația actuală.

Așa că, dragi părinți, ne vedem în 27-28 pe pârtie. Vom aclama tinerii sportivi împreună cu voi și ne vom bucura de schi, vreme bună și surprizele pregătite de organizatori. Cupa Transilvania și Apuseni Ski Cup ne așteaptă pe toți la festivitățile de premiere! 

P.S. Pe site-uri găsiți partenerii și sponsorii acestor evenimente. Fără ei ar fi imposibil de organizat aceste competiții. Eu vă mulțumesc mult și sper să ne bucurăm  împreună de plăcerea celor mici!

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *