Cronica de Luni

În săptămâna 16-21 martie a nins mult, parcă mai mult decât în întreagă iarnă calendaristică. Pe lângă “munții de zăpadă” în săptămâna trecută a nins cu rezultate foarte bune la Campionatul Mondial de Winter Triathlon. 

Campionatul Mondial de Winter Triathlon

Acest eveniment s-a desfășurat în Andorra în zona Santa Julia de Loria, în perioada 19-21 martie. Peste 180 de sportivi au luat startul, România fiind reprezentată de 3 sportivi – Maria Luiza Rășină, Viorel Palici și Robert Tamîrjan la categoria parasportiv PTS4. Maria Luiza Rășină a concurat la fete elite unde a ocupat locul 8 mondial. La băieți elite Viorel Palici a ocupat locul 7 mondial. Rezultate foarte bune le-am avut la proba pe echipe mixte unde Maria și Viorel au ocupat locul 5. 

Având în vedere complexitatea acestei discipline sportive – alergare, ciclism montan și schi, la categoriile dedicate pară sportivilor nu au fost înscriși mulți sportivi. Robert Tamîrjan a fost singur în categoria PTS4. Robert reprezintă țară noastră la evenimente de triathlon și duathlon de nivel mondial și european având întotdeauna super rezultate. Felicitări sportivilor noștri!

SkiTrab Trophy – Campionatul Național de Schi Alpinism Echipe

Tot în acest sfârșit de săptămâna, de dată această la noi “acasă” în Borșa Maramureș s-a desfășurat SkiTrab Trophy – Campionatul Național de Schi Alpinism Echipe. Evenimentul desfășurat în perioada 20-21.03.2021 a avut sâmbătă o competiție dedicată echipelor iar duminică o competiție dedicată sportivilor individuali. 

Campionatul Național de Schi Alpinism Echipe a avut 19 echipe la start. Ocupantele locului I sunt sportivele de la Vertical Team – Voicu Mara și Dobo Anamaria. La categoria Echipe Seniori campionii naționali sunt Manea Silviu și Preda Andrei reprezentând CSA Steaua București. La Echipe Tineret echipa Skimo 2 formată din Surdu Constantin și  Cotinghiu Petruț a ocupat locul 1. Și întotdeauna “veterani” ne-au îndrumat pași în a descoperi frumusețea acestui sport. La categoria dedicată lor – Echipe Veterani, campioni naționali au devenit Torok Ioan și Tănase Ovidiu. Ei au format echipa Vertical. La General prima echipa a fost Manea Silviu și Preda Andrei (CSA Steaua București) urmați de Jinga Gheorghe Petruț și Dobre Vlad Nicolae (Skimo 1 – CS Dinamo București) Locul al treilea a fost ocupat de echipa formată din Manea Rareș și Colțea George ( Skimo 2 – CS Dinamo București).

Super cursa pentru echipe într-o zona montană de o frumusețe deosebită! Duminică, 21.03.2021 la startul dedicat sportivilor individuali s-au prezentat peste 30 de sportivi. Având în vedere că competiția s-a terminat ieri, încă nu avem rezultatele dar am auzit că a fost “bătaie mare”. Cum vom avea rezultatele vom reveni cu informația.

Mai multe informații, clasamente și fotografii le puteți găsi pe pagina evenimentului: aici și aici.

Schi alpin: Poiana Brașov SES CUP

În Poiana Brașov s-a desfășurat în perioada 14-18.03.2021 competiția de schi alpin Poiana Brașov SES CUP. Au participat peste 50 de sportivi din țări precum Liban, Lituania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Ungaria și România. Ai noștri au dominat competiția reușind să adune, la final, 8 medalii, patru de aur, trei de argint și una de bronz. Sportivii români care s-au remarcat au fost: Ștefănescu Alexandru Ștefan – două medalii de aur, Diana Andreea Rentea – medalie de aur, Maria Ioana Constantin – medalie de aur și medalie de argint, Iulia Petruța Benga – medalie de argint, Leona Isabelle Trifu – medalie de bronz, Danciu Răul – medalie de argint.

Cu toate problemele logistice, căderile mari de zăpadă îngreunând organizarea manșelor de concurs, organizatorii locali – Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu oficiali de la Federația internațională de Schi și Federația Română de Schi Biatlon au făcut o treabă foarte bună, reușind să ofere posibilitatea sportivilor să-și demonstreze abilitățile și poftă de victorie.

Aceasta a fost Cronica de Luni, va așteptăm mâine cu Avancronica de Marți.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *