Sportivii din Rusia și Belarus, excluși de la Jocurile Paralimpice de iarnă din 2022

Sportivii din Rusia și Belarus nu vor putea concura la Jocurile Paralimpice de iarnă din 2022 de la Beijing. Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) a fost criticat după ce inițial le-a permis sportivilor să concureze sub stindard neutru.

IPC şi-a justificat schimbarea de poziţie prin faptul că „echipele şi sportivii ameninţă acum că nu vor participa, compromiţând şansele de succes ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la la Beijing 2022”.

IPC a decis initial ca sportivii ruşi şi belaruşi să participe la Jocuri sub drapel neutru, o decizie contestată de mai multe ţări, decizie intens criticată la nivel internațional.

La Beijing urmau să concureze 71 de sportivi din Rusia și 12 din Belarus.

Echipa paralimpică a Ucrainei se află la Beijing și va putea concura în cadrul Jocurilor, ceremonia de deschidere de vineri urmând să promoveze „un mesaj de pace”.

Rusia a condamnat joi ca fiind „rușinoasă” decizia de ultim moment a Comitetului Paralimpic Internațional.

„Situația este monstruoasă, bineînțeles. Este o rușine pentru Comitetul Paralimpic Internațional”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine