START – Campionatul Național al Monitorilor de Schi

A început Campionatul Național al Monitorilor de Schi din România! Competiția are loc pe pârtia Vâlsanu de pe Muntele Mic în perioada 9-11 martie și se desfășoară pe trei categorii: schi alpin feminin, și masculine, respectiv snowboard mixt. Vor fi premiați primii trei sportivi cu cei mai buni timpi, de la fiecare categorie.

Concursul propriu-zis se va desfășura miercuri, 10 martie, și constă în parcurgerea unui traseu de slalom uriaș – GS. Porțile au fost montate la o distanță de 22-24 metri. Concursul va avea doar o singură manșă.

Competiţia este destinată monitorilor profesionişti de schi sau snowboard posesori de licenţă şi monitorilor aspiranți, membri ai unei şcoli de schi autorizate din staţiunile montane din România. Pentru fiecare categorie au fost grupe de concurenți în funcție de vârstă. La proba de schi alpin feminin vor fi patru grupe (18-30 ani, 31-40 ani, 41-50 ani și 51-60+ ani), la schi alpin masculin, cinci grupe (18-30 ani, 31-40 ani, 41-50 ani, 51-60 ani și 61-70+ ani), iar la snowboard mixt vor fi două grupe (18-30 ani și 31-80 ani).

Evenimentul a ajuns la cea de-a XXII-a ediția, iar anul acesta este organizat de Școala de schi și snowboard WeSKI și ACS SportN’Joy, în parteneriat cu Federația Română de Schi și Școala Română de Schi.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *