Fostul schior Mihai Bîră s-a stins din viață

Unul dintre cei mai buni schiori români, Mihai Bîră, s-a stins din viață. Născut în 1929, brașoveanul a fost campion mondial universitar în 1951, titlu pe care l-a cucerit în Poiana Brașov.

Ulterior, Mihai Bîră a fost triplu medaliat cu aur la Campionatul European Universitar (1958), câștigător al Cupei Europei la schi alpin (Germania – 1952) și multiplu campion național. A fost, vreme de 15-20 de ani, vicepreședinte al Federației Române de Schi. Timp de 25 de ani el a fost și membru al Federației Internaționale de Schi, iar o perioadă a fost membru al Comitetului Olimpic Român (COR)

Mihai Bîră scris pentru ziarele Drum Nou și Sportul și a fost comentator al Televiziunii Române la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, de la Sapporo (1972), la Nagano (1998). A scris două cărți de specialitate, „Schiul pentru toți” și „Schiul, nimic mai simplu”

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine