Avancronica de Marți

Înainte să încep cu ce evenimente ne așteaptă săptămâna aceasta, pe unii ca și concurenți, pe alți ca spectatori, v-am rămas dator cu clasamentul la individual în concursul de schi alpinism desfășurat la Borșa în 21.03.2021. SkiTrab Trophy a fost un eveniment tare reușit care a adunat la startul lui unii dintre cei mai buni atleți din țară.

La individual am avut peste 50 de participanți înscriși. Traseu foarte bine amenajat, “rachetele” nu s-au desmintit și avem rezultatele:

  • La senioare a câștigat Doboș Anamaria de la Vertical Sport Sibiu, urmată de Voicu Mara și Ruskal Agnes;
  • La seniori câștigător este Preda Andrei de la CSA Steaua București urmat de Manea Silviu și Dobre Vlad Nicolae;
  • La  fete sub 16 ani câștigătoare a fost Manea Andreea. Podiumul a fost completat de Manea Cristina și Bolindu Lorena;
  • La categoria sub 18 ani am avut doar o singură concurență – Clinciu Ana;
  • La sub 20 Garbacea Miruna și Roșca Maria. Miruna s-a impus în fața Mariei. Tot două fete am avut și la veterane. Timiș Georgeta a câștigat primul loc, Damian Ildiko clasându-se pe locul secund;
  • La băieți, categoria sub 18 ani a câștigat Jinga Gheorghe Petruț de la CS Dinamo București. Podiumul a fost completat de Cotinghiu Petruț și Stan Bogdan;
  • La categoria sub 20 am avut un singur băiat înscris – Surdu Constantin iar la sub 23 am avut doi băieți înscriși – Colțea George și Fazakas Alexandru. Colțea George a ocupat prima poziție la această categorie;
  • Nebunie mare la băieți veterani. Aici s-au întâlnit câteva adevărate legende în schiul alpinism și schiul de tură;
  • Am avut 2 categorii de veterani. La Veterani 1 a câștigat Toth Zoltan, podiumul fiind completat  de Tănase Ovidiu și Matei Traian;
  • La veterani 2 a câștigat Clinciu Lucian de la CSA Steaua București, urmat de Torok  Janos și Vaum Waldermar.

Mai multe despre eveniment, clasamentul general, organizatori și parteneri ai acestei competiții le găsiți pe site-ul oficial, aici sau pe pagina de facebook, aici.

Dacă tot veni vorba de clasamente și rezultate deosebite va invit să urmăriți sâmbătă Gala Muntelui – un eveniment în care vor fi premiați sportivii din mediul outdoor care au adus, în 2020, un plus valoare sportului pe care îl practică.

Suntem în tabăra de bază așteptând o fereastră de vreme bună. Așa ne simțim de un an de când pandemia de Covid-19 pare că ne-a pus pe pauză toate planurile, toate aspirațiile, toate ambițiile. Însă unii dintre noi nu au renunțat, s-au adaptat și au avut curajul de a-și duce pasiunile la capăt. S-au antrenat, și-au dus competițiile la bun sfârșit și au obținut rezultate cu care ne mândrim cu toții, spune Dan Burlac, președinte Gala Muntelui.

Din cauza situației pandemice, Gala Muntelui 2021 va avea loc fără public, însă va fi transmisă online pe paginile de Facebook Alpin Film Festival și Ski&Outdoor Magazine. Unul dintre momentele speciale ale galei va fi reprezentat de acordarea Trofeului Zsolt Torok, în memoria marelui alpinist român, dispărut dintre noi în 2019. Evenimentul se va transmite de la Bușteni, sâmbătă 27 martie, începând cu ora 11. Mai multe informații, aici.

Ei, și ce avem în acesta săptămâna din punct de vedere competițional:

Avem schi alpinism la Bâlea. În perioada 27-28.03.2021 se desfășoară la Bâlea competiția Ski Alpinism Race Bâlea. Aflat la a 8-a ediția acest eveniment   ne aduce, în 2021, trei curse: Ski de tură individual, Ski Alpinism Individual și Ski Alpinism Echipa. În cadrul acești eveniment se va ține Campionatul Național de Schi alpinism pentru sportivi individuali. Evenimentul este organizat de către Asociația Club Sportiv Vertical Sport. Noutăți, informații utile despre eveniment le puteți găsi aici sau aici.

Și tot pe zăpadă rămânem dar de această dată asta ne dăm cu placă. În Harghita la Mădăraș se desfășoară unul dintre cele mai țări concursuri de snowboard – Battle on Snow. A zecea ediție a evenimentului se va desfășura între 26-28 martie. Raiderii din toată țară sunt așteptați să ne încânte cu evoluțiile lor. Va fi epiiiic!!! Va las aici adresa.

Și tot pe zăpadă, nu așa de multă, în alergare de dată această. Cei de la Clubul Sporturilor Montane Rupicapra, datorită condițiilor meteo,  au mărit perioada de concurs până în 28.03.2021. Așa că cei ce doresc să alerge într-o zona tare interesată sunt așteptați la Popești Trail Challenge. Informații mai multe, aici.

Ski, snowboard, alergare, ultima săptămâna din martie ne oferă peisajul perfect pentru o grămadă de sporturi outdoor. Și cireașa de pe tort – ne aduce și Gala Muntelui unde vom mulțumi sportivilor care ne-au fost inspirație și motivație în ultimul an.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *