GALA MUNTELUI: next Generation – Luca și Toma Trandafir

Și-au pus schiurile în picioare pe la doi-trei ani. Au început cu dreptul, ca să spun așa. Tot atunci au început încet încet pregătirea pentru freeride. Tatăl lor, Ion Trandafir, le-a supravegheat evoluția sportivă dându-le un exemplu de determinare și pasiune. Pe la 10 ani și-au dat seama că fac sport cu adevărat au conștientizat importantă pregătirii și rezultatele nu au întârziat să apară. 

Au început cu schiul de pârtie, după podiumuri câștigate la competițiile naționale pentru juniori, în anul 2015 au trecut la freeride; greu încercata Dacie a familiei i-a purtat la competiții prin Bulgaria, Austria și Germania. Prima competiție de freeride la care au participat a fost În Bulgaria, în anul 2016 – X-LINES. Această competiție a fost câștigată de Luca.

În 2019 a au intrat în  Freeride Junior Tour – Under 14, concurând pe versanți cu nume rezonanțe – Verbier, Chamonix, Fieberbrunn. În pofida dezavantajului reprezentat de vârstă – fiind printre cei mai tineri din categorie – au reușit clasări între primii 5 și au căpătat experiență.

Sezonul 2020 a adus confirmarea spectaculoasă a miilor de ore de antrenamente, pregătire fizică și planificare minuțioasă – Luca Trandafir a obținut locul întâi la competițiile Freeride Junior Tour din Chamonix și Oberstdorf, în timp ce mezinul Toma, la 11 ani, a obținut locul 3 la Oberstdorf și s-a clasat în top 10 la celelalte competiții.

Ion Trandafir este o figura marcantă a sportului românesc de aventură, probabil cel mai bun schior extrem român. Luca și Toma îl au că mentor și îndrumător acest lucru aducându-le oportunități extraordinare. Talent, multă muncă, exemplu și mentor fantastic – o super rețeta pentru marea performanță.

Aaa, și să nu uit: Luca și Toma ne încânta și cu filmulețele produse. Vă recomand Junk Food Domination.

În încheiere am dori să-i urăm lui Luca Bafta la examene, este în clasa a 8-a și urmează o serie de examene foarte serioase.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *