GALA MUNTELUI: Alpinism – Vlad Căpușan

Vlad  Căpușan a coordonat și participat în peste 15 de expediții în masive alpine din, Caucaz, Nepal, China, America Centrală și de Nord și  Patagonia. În ultimii ani, ascensiunile sale au fost notate și reprezentate în mai multe publicații de profil din întreaga lume, fiind nominalizat în 2016 pe lista lungă la Pioletul de aur datorită unei premiere mondiale pe Peak 5 în Nepal/Tibet.

În 2011, la 21 de ani  a reușit ascensiunea vârfului Kusum Kanguru pe față sudică solitar într-o ascensiune de 3 zile.

În 2017, alături de Tom Schisenfel într-o expediție în Bugaboos – British Columbia, Canada, a reușit prima ascensiune în premieră a traseului Tuti frutty summer love  de pe față nordică a vârfului Bugaboos de peste 17 lungimi.

Alături de Zsolt Torok a reușit să deschidă  rute noi în Himalaya și Patagonia  și alte vârfuri tehnice din Nepal,  câteva dintre ele fiind: Cholatse, Kiajo Ri SV, Amadablam și Cero Torre. Iar în 2020, alături de Teofil Vlad, a reușit premieră traseului El Ultimo Vuelo del Condor, în Chile, pe care l-a de dedicat lui Zsolt care trebuia să fie în acea expediție.

În România, a deschis mai multe trasee lungi în premieră contribuind la dezvoltarea escaladei în teren de aventură și peste 30 de trasee de escaladă sportivă. În 2020, a reușit deschiderea traseului Simfonia Lunii din Cheile Bicaz pentru care a câștigat trofeul Gala Muntelui alături de Teofil Vlad.

A fost desemnat de 4 ori sportivul anului în ramura alpinism de Federația Română de Alpinism și escalada în alpinism. Vlad este și președintele Clubului Sportiv Extreme Explorer și fondatorul  unor proiecte de investiți în mai multe orașe din România. În ultimi ani, Vlad a dezvoltat mai multe proiecte în mediul de antreprenorial atingând noi înălțimi.

Scris de: Dan Burlac

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine