Trofeul GALA MUNTELUI 2021: Schi de tură – Andrei Preda

Foarte mare ambiție și determinare. Preda Andrei are ca obiectiv principal pe anul 2021 o clasare cât mai bună la Campionatul Mondial de Alergare Montană pe distanță lungă. Născut și crescut la munte, în Azuga, sportivul a îndrăgit de mic copil sporturile montane și sporturile de iarnă. Alergarea montană și schiul de tură, schiul alpinism – sporturile în care excelează le-a început târziu.

​Alergarea montană a început-o la vârstă de 18 ani, schi alpinismul începându-l după trei ani. Dar Andrei are în spate ani de sport, ani de schi alpin, lucru care l-a ajutat mult în abordarea performanței.

​Prima competiție de alergare montană o are chiar acasă, în Azuga. La finalul cursei era atât de obosit încât și-a promis că nu va mai face asta niciodată. Și atât de bine s-a ținut de promisiune încât acum este unul dintre cei mai buni alergători montani din România. Omul acesta a reușit, împreună cu Leonard Mitrică, în septembrie 2020 să coboare timpul de parcurgere a crestei Făgărașului la 12 ore și 35 minute.

​Pe plan competițional, în ultimi ani, Andrei Preda este sportivul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, unde îl are că antrenor pe Dan Galiteanu.

​Că sportiv al acestui club el participa la campionatele naționale de alergare montană și în 2019 este selecționat în lotul național pentru Campionatul mondial de alergare montană din Argentina. Aici ocupă locul 39 la individual și locul 5 cu echipa. ​

​În 2020 Andrei devine vicecampion la Campionatele naționale de alergare pe distanță lungă și ocupă locul 4 la cursa pe distanță scurtă. Datorită acestor rezultate este cooptat în lotul național pentru campionatele balcanice de alergare montană. Aici câștigă locul I cu echipa și la individual are al 6-lea timp.​

​Andrei preda este un sportiv polivalent și acest lucru este demonstrat și de rezultatele foarte bune obținute la schi alpinism.

​În acest sport Andrei este campion național de trei ani, la individual, reușind de fiecare dată să facă curse extraordinare deși traseele și condițiile de concurs au fost foarte diferite.

​În 2019 Andrei Preda reprezintă România la Campionatul Mondial de schi alpinism unde este romanul cel mai bine clasat la seniori, obținând locul 39 din 75 de sportivi.

​Sportivul Clubului Sportiv Steaua București este recunoscut, în primul rând pentru determinarea lui. În 2020 domină podiumurile și demonstrează o capacitate extraordinară de efort și poftă foarte mare de performanță. Pasiune, determinare, forță și pregătirea excelență sunt elemente câte fac din Andrei Preda un sportiv extraordinar. Gândiți-va omul acesta a concurat (anul trecut) la un concurs de schi de tură – la câștigat, după care conduce patru ore și participa , în aceeași zi, la un concurs de alergat unde se impune din nou.

Scris de: Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine