GALA MUNTELUI: Schi alpin – Iulia Benga

Iulia Benga, mamă a trei copii, soție de sportiv de performanță, face pauză competițională 8 ani, revine în 2019 în schiul alpin și de doi ani încoace bate tot în țară în proba preferată – slalomul. Iulia Benga este un exemplu pentru noi, un exemplu în găsirea echilibrului perfect între o familie superbă și viață competițională.

​Iulia s-a născut în Predeal unde, spune ea: “vrei nu vrei tot schiezi”. Învață să schieze pe la 4 ani și foarte curând simte gustul competițiilor.

​Înainte să se retragă, la 20 de ani, mai bine spus să își ia o vacanță de 8 ani, schioarea din Predeal a reușit rezultate excelente în slalom și slalom uriaș. A participat la trei Campionate Mondiale de juniori în Canada, Austria și Spania și la unul de seniori, în Germania. A reușit să ajungă la 50 puncte FIS în slalom și 60 puncte FIS în Slalom uriaș. Poate multora nu le spune nimic dar cei care știu punctarea în schiul alpin la nivel mondial își dau seama cât de bine concurase Iulia.

​La douăzeci de ani a ales să își dedice viață familiei. Alături de soțul ei Alexandru clădesc ceva superb. Au trei copii și o viață clădită pe echilibru și mulțumire personală.

​În 2019 Iulia Benga revine în viață competițiile de schi. “„Începusem să îmi pierd motivația și devenisem mult prea enervată și stresată acasă. În plus, nu mă bucurasem cu adevărat de schi niciodată până acum. Așa că am zis «Ce ar fi dacă?!». Și a meritat. Am apreciat în sfârșit schiul, fiecare concurs, fiecare antrenament, fiecare moment de pregătire alături de copii.” – spune Iulia într-un interviu acordat publicației Gazeta Sporturilor în 2019.

​Și numai că revine, revine într-un mare fel – din zece curse internaționale are 8 podium, două victorii iar în țară câștigă patru titluri.

​Iulia Benga schiază pentru ea, pentru bucuria familiei, schiază cu plăcere și este foarte determinată să câștige orice competiție la care participa.

​În 2020 și-a continuat evoluția foarte bună din 2019. În țară câștigă din nou titlurile de campioană națională la slalom uriaș și slalom.

​La FIS SES Nation Cup reușește să câștige trei dintre cele 4 curse de slalom la care participa.

​Iulia se bazează în primul rând pe echilibrul de acasă, pe susținerea familiei pe seriozitatea și inteligență antrenamentelor și pe poftă să pentru victorie.

​Evoluțiile ei ne-au bucurat tare mult, tehnică să ireproșabilă combinată cu plăcerea vitezei fac că cursele ei să devină momente spectaculoase. Și când totul se termină cu un pas mare spre cea mai înalta treaptă a podiumului atunci totul e perfect.

​Dacă aveți nevoie, vreodată, de o “pastilă” de motivare atunci credeți-mă, o simplă lectură despre Iulia Benga va rezolva problema.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *