Trofeul GALA MUNTELUI 2021: Freeride ski – Iulia Popescu

Născută în Aiud, Iulia simte gustul aventurii montane de foarte tânără. Montaniarzii din familie i-au îndreptat primii pași spre munte. Și bine i-au îndreptat… Iulia și-a făcut viața în jurul muntelui. Loc de joacă, loc de relaxare, loc de meditații și locul unde și-a legat numele de freeride.

Dacă e să vorbim de schi, Iulia a început de foarte mică, de la 3 ani. La 14 ani experimentează schiul de tură, prea puțin a făcut schi de pârtie. Cum a prins ideea, a văzut ce poate face cu schiurile, a ieșit de pe pârtie și sus pe crește. Și de pe crește freeride!!!

Liniile trasate de ea pe crestele Carpaților ne amintesc de latura ei artistică. Iulia a făcut Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia și apoi s-a îndreptat spre Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti. Devine arhitect, o meserie care îi permite să se exprime. Se exprimă în meserie, dar se exprimă și în căutarea liniilor superbe în zăpada munților. Participă la mai multe ediții a Red Bull Oslea Hike and Ride, unde urcă pe podium atunci când nu are incidente… este o prezența constantă în comunitatea de freeride, Bâlea devenind „zona ei de joacă”. Participă la competițiile ținute în Făgăraș – The Gambler, CNF. Și întotdeauna încânta prin determinare și dăruirea totală în abordarea liniei alese.

Iulia este un sportiv outdoor complet. Pe lângă freeride, ea se dă foarte bine pe bicicletă, participând la competiții de mountainbike. Alergarea montană, escalada, canyoning, speologie sunt modul în care Iulia încearcă să descopere muntele și să se cunoască pe sine. În aprilie 2017, Iulia devine mamă. Cel mai important proiect al vieții ei începe, dedicându-se total creșterii și educației micuței Luna. Cele două devin nedespărțite, mama educându-și fiica cu mare drag de munte. Plăcerea de a merge pe munte, de a cunoaște muntele în toate formele și elementele lui, determinarea și dăruirea, plăcerea de a „desena” linii unice pe creste sunt valori pe care Luna le primește prin puterea exemplului de la mama sa.

Scris de: Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine