Trofeul GALA MUNTELUI 2021: Freeride Snowboard – Iulius Miklos

Se dă cu placă, și-a făcut un mod de viață din asta, a transformat pasiunea în meserie, este omul care a avut, probabil, cea mai mare influență în snowboardingul românesc. A fost unul dintre pionierii snowboardului. În anii ’90, în Poiana Brașov,  împreună cu Dorin Pipos, Mihaela Sulica, Mihai Cotop, Silvia Demeter a făcut fantezii pe pârții spre încântarea și curiozitatea schiorilor care vedeau ceva nou, ceva ce avea să expoldeze în următorii ani.

Iulius Miklos iubește freeridul, libertatea și munții înalți, plini de zăpadă. A fost printre primii care a deschis trasee de offpiste și freeride în munții Făgăraș. Dealtfe, Făgăraşul este pentru el locul drag de acasă, ceea ce se  numește –  home mountain.

Participă la evenimente sportive, naționale și internaționale, unde ocupă poziții fruntașe. Dar cum spune chiar el: „încerc să promovez ideea de mindful riding, care este o experiență atât de personală încât ”realizările” devin ceva irelevant”. În ultimii ani lucrează, împreună cu alți împătimiți ai muntelui, în proiectul „Heliski România”. Prin acest proiect, foarte mulți doritori de aventură și adrenalină reușesc să guste din ofertele extraordinare pe care le oferă țară noastră. Iulius Miklos, în primul rând, trăiește pentru a se cunoaște, pentru a se descoperi și prin acest lucru să genereze culoare universului personal. Relația cu cei dragi, conexiunea cu natura, practicarea snowboardingului extrem sunt elemente esențiale în definirea personală.

Scris de: Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine