Joi se deschide sezonul de schi și pe ghețarul Mölltaler din Austria

Primii schiori sunt așteptați de joi, 14 octombrie, în Mölltaler, pe singurul ghețar din regiunea Carintia, în sudul Austriei.

Pregătirile pentru noul sezon de schi au început în Mölltaler în luna septembrie, dar scăderea temperaturii și ninsoarea din ultima perioadă au dus la accelerarea acestora.

„Sistemul nostru de zăpadă a funcționat la capacitate maximă de miercuri. Vrem să creăm condiții perfecte și să ne pregătim pârtiile de schi cât mai bine posibil. Sperăm că vremea va rămâne de partea noastră și va adăuga și zăpadă naturală”, spunea în urmă cu o săptămână Stefan Klotz, directorul general al stațiunii, citat de tmr.sk.

Sezonul de iarnă 2021/2022 începe pe 14 octombrie 2021, se arată pe site-ul oficial.

„Pârtia nr. 3 va fi deschisă pentru moment. Vom încerca să deschidem mai multe cât mai curând posibil”, au precizat administratorii.

Domeniul schiabil dispune de 17,4 kilometri de pârtii, atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați. De asemenea, în zonă funcționează 9 telecabine și teleschiuri, cu o capacitate totală de transport de peste 15.000 de persoane pe oră.

Una dintre atracțiile zonei este funicularul Mölltaler Gletscher Express, care transportă pasageri la altitudinea de 2.234 metri în 8 minute pe un traseu de peste 4,7 kilometri.

Sâmbătă, 9 octombrie, s-a dat startul sezonului de schi și la Kitzsteinhorn, în Alpii austrieci. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Mölltaler Gletscher

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *