Peste 300 de români, care aveau planificată vacanța în Austria de 1 Decembrie, vor fi relocați în Italia sau își vor primi banii înapoi

Românii care și-au plătit sejururi la schi în Austria de 1 Decembrie nu mai pot ajunge pe pârtiile dorite. Peste 300 de români care aveau rezervări în Ischgl își vor primi banii înapoi sau vor fi relocați în Italia, în Livigno, după ce autoritățile din Austria au anunțat intrarea în lockdown total începând de luni, 22 noiembrie.

Cei peste 300 de români care și-au făcut rezervări prin agenția Bobo Ski aveau planificată vacanța în Ischgl între 28 noiembrie și 4 decembrie.

„Oamenii care doresc să fie relocați în Italia, vor fi relocați pe Livigno, iar ceilalți, care nu doresc să meargă, vor primi banii înapoi”, a declarat, pentru Ski&Outdoor Magazine, Lorand Gaspar, proprietarul agenției.

Acesta spune că 99% dintre clienți își achitaseră deja excusia.

„Era puțin probabil cazul unui lockdown în momentul în care s-au început rezervările la Ischgl, nimeni nu credea că s-ar putea întâmpla așa ceva, era imposibil să crezi că o țară unde sunt vaccinați peste 60% va intra în lockdown, dar eu le-am zis că dacă cumva nu se poate merge ei vor primi banii înapoi”, a mai spus Lorand Gaspar.

El precizează că la fel a procedat și în 2020, când s-au închis pârtiile în Italia și în Austria, iar turiștii care au renunțat au primit banii integral înapoi, fără nicio penalizare.

„Au fost unii care au zis să îi păstrăm pentru anul viitor că își vor face o altă rezervare. Și acum vor fi unii care vor renunța și vor primi banii înapoi și unii care vor vrea în Italia. Sunt mulți care spun că în această perioadă și-au planificat vacanța și că vor să schieze indiferent dacă e Ischgl sau Livigno”, a explicat Lorand Gaspar.

Austria va intra de luni, 22 noiembrie, în lockdown total, iar călătoriile turistice nu sunt posibile în această perioadă. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *