Nu se mai poate merge la schi în Austria. Țara intră în lockdown total de luni

, Image: 511661100, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergey Drozd / Alamy / Alamy / Profimedia

Austria va intra de luni în lockdown total, fiind prima țară din Europa care recurge la astfel de măsuri drastice pentru combaterea Covid. Călătoriile turistice nu sunt posibile în această perioadă.

Noile măsuri au fost anunțate vineri de cancelarul Alexander Schallenberg. El a spus că restricțiile se aplică de luni, 22 noiembrie, pentru o perioadă inițială de 10 zile.

Potrivit salzburg.orf.at, industria de catering, domeniul cultural și de evenimente, precum și comerțul cu amănuntul, cu excepția magazinelor pentru nevoi zilnice, se vor închide luni. Școlile și grădinițele ar trebui să rămână deschise.

„Având în vedere situația actuală de infectare, de luni, 22 noiembrie, Austria intră în lockdown care va dura cel mult până pe 13 decembrie. Călătoriile turistice în Austria nu sunt posibile în această perioadă”, se arată pe site-ul austria.info.

Lunea trecută, autoritățile din Viena au anunțat restricții pentru persoanele nevaccinate, care acum sunt extinse la întreaga populație.

Deciziile sunt luate în contextul în care autoritățile luptă pentru a controla al patrulea val de coronavirus.

„Nu vrem un al cincilea val”, a spus Schallenberg, citat de Euronews.

După 10 zile, efectele lockdownului vor fi evaluate și, în cazul în care numărul de infectări nu a scăzut suficient, restricțiile vor fi prelungite până la maximum 20 de zile.

Cele mai recente date arată că infecțiile cu Covid în Austria au crescut vertiginos în ultimele săptămâni. Numărul zilnic de cazuri s-a triplat în noiembrie și a ajuns joi, 18 noiembrie, la peste 15.000.

Aproximativ 66% din populația Austriei, de 8,9 milioane de locuitori, este complet vaccinată împotriva Covid.

„Nu am reușit să convingem suficient de mulți oameni să se vaccineze. Este dureros că astfel de măsuri trebuie să fie luate în continuare”, a mai spus Alexander Schallenberg.

Scris de: Călin Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *