Se deschid pârtiile de pe ghețarul Fonna. Zăpadă de 12 metri!

Pârtiile de schi din zona ghețarului Folgefonn (Fonna) din Norvegia se vor deschide în curând. Administratorii domeniului au anunțat că au ajuns la un acord cu autoritățile locale și că vor inaugura sezonul de schi din perioada estivală în 1 mai.

Pe pagina de Facebook, aceștia au postat imagini cu ninsorile puternice din ultima lună care au adus straturi de zăpadă de până la 12 metri înălțime! Drumarii lucrează de cinci săptămâni la eliberarea căilor de acces.

Guvernul norvegian a relaxat ușor măsurile luate pentru prevenirea răspândirii coronavirus încă de săptămâna trecută și a permis adunările restrânse de oameni. Administratorii domeniilor schiabile mai mici au acum posibilitatea de a se adresa municipalităților pentru redeschiderea pârtiilor în condiții stricte de distanțare socială și de igienă. Anumite zone de schi sunt redeschise deja, însă doar pentru schiori locali. Alte cereri au fost respinse de autoritățile locale pe motiv că riscurile sunt prea mari sau că unitățile medicale din zonă nu ar putea face față unui număr mare de îmbolnăviri. Domeniile schiabile mari rămân închise.

sursa: FB/FONNA Glacier Ski Resort

Și pârtiile din Fonna vor fi redeschise cu respectarea condițiilor stricte impuse de autorități: maxim 300 de skipass-uri emise pe zi, doar o persoană pe fiecare T-bar (cu excepția cazului în care este vorba de două persoane care locuiesc împreună). Cartelele trebuie cumpărate online cu cel puțin două zile înainte, iar barurile și restaurantele vor rămâne închise. Momentan nu se știe când Galdhopiggen și Stryn, celelalte două zone de summerski din Norvegia, vor fi deschise.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine