O cățărătoare cu experiență a căzut în Râpa Zăpezii, în Munții Bucegi

O cătărătoare cu experiență a căzut sâmbătă în Râpa Zăpezii, în Munții Bucegi, după ce s-a desprins un punct de lansare în rapel. Nouă ore a durat intervenția salvamontiștilor, care au reușit să coboare victima în siguranță și să o predea unui echipaj SMURD.

Salvamontiștii din Bușteni au intervenit sâmbătă în Munții Bucegi, unde o cățărătoare cu experiență a suferit un accident.

„Aceasta a căzut câțiva metri pe Râpa Zăpezii după ce s-a desprins un punct de lansare în rapel. Pentru că a suferit mai multe traumatisme la cap și la bazin, este nevoie de evacuare cu targa”, au transmis salvamontiștii.

Aceștia au reușit după aproape 9 ore de muncă să coboare victima în siguranță și să o predea unei echipaj SMURD.

Alte două intervenții au avut loc sâmbătă în Parâng și Buila.

În masivul Buila-Vânturariţa, salvamontiștii din Olănești au intervenit pentru recuperarea unui grup din zona de creastă. Membrii grupului au rămas blocați într-o zonă greu accesibilă și fără lanterne.

În masivul Parâng, salvamontiștii din Gorj au acționat pentru căutarea unei persoane dispărute din zona Rânca. Căutările s-au desfășurat pe o suprafață foarte mare atât către zona văii Gilortului, cât și către zona Valea Galbenului.

Salvamontiștii au intervenit și cu un câine de căutare și cu o dronă cu termoviziune.

Toate acțiunile s-au terminat cu bine, toți cei cu probleme fiind găsiți, recuperați și duși în siguranță la baza muntelui.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Salvamont Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *